Lewis Capaldi може да се откаже от музиката

02 април 2023
Lewis Capaldi
Снимка от БГНЕС

Lewis Capaldi се страхува, че може да се наложи да се откаже от музиката. 

26-годишният певец и автор на песни призна, че това е съвсем реална възможност в случай, че болестта му, синдром на Турет, се влоши.

Той каза пред в. The Times: "Само правенето на музика ми причинява това, иначе мога да съм добре с месеци, затова е доста странна ситуация. Засега “сделката” си струва, но ако се стигне до там да си нанасям непоправими увреждания, ще спра. Не обичам да преувеличавам, но е много вероятно да се наложи да се откажа от музиката”. 

Lewis по-рано сподели, че изпълненията на живо влошават тиковете му, причинени от заболяването. 

Във видео от предстоящия документален филм за певеца “How I'm Feeling Now”, с което се е сдобил в. Daily Star, Lewis казва: "Тиковете станаха неконтролируеми, беше ужасно, наистина плашещо… Засилват се, когато седна на пианото, и изпитвам физическа болка. И започвам да се задъхвам и гърбът ме убива, когато свиря и пея. Чувствам се сякаш полудявам. Напълно се откъсвам от реалността. Не мога да дишам. Завива ми се свят. Потя се, тялото ми се тресе. Или се чувствам сякаш това ще бъде животът ми, или че ще умра”. 

Преди няколко седмици Capaldi получи пристъп по време на концерт. Тогава състоянието му видимо му пречеше да пее, затова той прекъсна изпълнението си. В този момент обаче се включи публиката, която продължи вместо него.

Новини