Lewis Capaldi официално отмени всичките си изяви след "Гластънбъри"

27 юни 2023
Lewis Capaldi
Снимка от БГНЕС

Lewis Capaldi съобщи, че отменя всичките си предстоящи изяви, за да се погрижи за здравето си.  

Певецът намекна за нова пауза в концертната си дейност по време на участието си на фестивала "Гластънбъри" през уикенда, а сега обяви намерението си официално в акаунта си в Instagram. 

По време на шоуто си в събота Capaldi пееше трудно, след като получи пристъп на спонтанни движения на тялото. Тези тикове са проява на състоянието "синдром на Турет". Миналата година певецът разкри, че е бил диагностициран с него. Кадри от концерта показаха как многохилядната публика пее вместо него. 

“Първо, благодаря на Гластънбъри, че ме прие, на всички вас, че пяхте с мен, когато имах нужда и за всички страхотни съобщения след това. Това наистина означава много за мен. Фактът, че това няма да е изненада, не го прави по-лесно за мен да го напиша, и много съжалявам, но трябва да ви информирам, че ще си взема почивка от турнета за близкото бъдеще".
 

Lewis вярвал, че е готов да се върне на сцената след отмяната на концерти преди "Гластънбъри", което той отново направи с цел да подобри психическото и физическото си състояние. По думите му след участието му на фестивала обаче е станало пределно ясно, че има нужда от още време. 

Той благодари и на семейството и приятелите си, на екипа си и на лекарите, които му помогат, а също и на феновете за огромната подкрепа и търпение. Съобщението му завършва с извинение към почитателите, които са планирали да отидат на негов концерт, и добави, че трябва да се почувства по-добре, за да може да пее на нивото, което хората заслужават.  

Турнето на изпълнителя беше в подкрепа на най-новия му албум "Broken By Desire To Be Heavenly Sent" и включваше дати в Европа и Азия това лято. Първият концерт от тази част на обиколката беше предвидена за 28-и юни в Швейцария. 

Новини