Liam Gallagher обяви турне за 30 години на албума на Oasis „Definitely Maybe“

16 октомври 2023
Liam Gallagher
Снимка от БГНЕС

Liam Gallagher сподели подробности за турне, с което ще отпразнува 30 години от основополагащия албум на Oasis „Definitely Maybe“. 

Феновете очакваха новини за концертите, откакто Gallagher потвърди по-рано тази година, че иска да изпълни изцяло дебютния им албум от 1994 г. Оттогава той намеква за това многократно, включително неотдавна разкри, че ще свири и някои „палави“ по-неизвестни парчета от онзи период, както и „Half The World Away“, изпята от брат му Noel, който беше главен текстописец на Oasis. 

Сега Liam сподели пълните подробности за турнето с 12 дати „Definitely Maybe 30 Years“ в Обединеното кралство и Ирландия, което започва в Шефилд на 2-и юни, следва нощ в Кардиф, три в Лондон, три в родния му Манчестър, две в Глазгоу и още две шоута в Дъблин.

„Поскачам из къщата, за да обявя турнето „Definitely Maybe“, каза Gallagher. „Най-важният албум от 90-те години. Нямаше да стигна доникъде без него, както и вие, така че нека отпразнуваме заедно LG x”.

Прессъобщение също обещава други „любими песни на феновете“ извън масово познатите, издадени по време на ерата „Definitely Maybe“, сред тях вероятно са „Whatever“, „Fade Away“, „Listen Up“ и „Sad Song“.

Билетите за концертите излизат в продажба в петък, 20-и октомври. 
 

Liam ще се заеме солово с албума за турнето „Definitely Maybe“ през 2024 г., след като Noel многократно заяви, че събиране на Oasis няма да се случи скоро. Той обаче потвърди, че важният албум ще бъде преиздаден за неговата 30-годишнина.

Междувременно Liam наскоро намекна, че новият му солов албум е завършен. Последният му проект излезе през 2022 г. със заглавието „C’mon You Know“.

Gallagher наскоро издаде и концертен албум от шоуто си в Небуърт през 2022 г. Това беше един от най-големите му концерти до момента като соло изпълнител с публика от над 170 000 души в рамките на две вечери. 

През ноември ще бъде преиздадена колекцията с редки записи на Oasis "The Masterplan" по случай 25 години от излизането на оригинала.

Новини