Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Lindsey Buckingham и Fleetwood Mac се споразумяха
Lindsey Buckingham и Fleetwood Mac се споразумяха
Lindsey Buckingham и Fleetwood Mac се споразумяха Понеделник, 10.12.2018 г., 10:35 ч. Китаристът подаде съдебен иск срещу групата заради нарушаване на концертен договор

Lindsey Buckingham и бившите му колеги от Fleetwood Mac решиха съдебния спор помежду си, след като по-рано тази година той беше изключен от турнето на групата. Китаристът е ключов член на англоамериканския състав, написал хитовете "Don't Stop" и "Go Your Own Way".

Музикантът не разкри какви са параметрите на споразумението, но изрази увереност, че едва ли някога ще се присъедини отново към групата.

През месец октомври Buckingham подаде съдебен иск пред съд в Лос Анджелис, като обвини останалите членове на състава, че са нарушили концертния договор, който той е имал с Fleetwood Mac.

Китаристът, певец и автор на песни Lindsey Buckingham е един от най-влиятелните и популярни членове на състава. Той се присъединява към сформираната през 1967 г. група през 1974 г. и я напуска през 1987 г. заради задкулисно творческо и романтично напрежение между членовете, преди да се завърне отново през 1996 г. Групата Fleetwood Mac е въведена в Залата на славата на рокендрола през 1998 г. 

Коментари