The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Lindsey Buckingham се завръща със солов албум
Lindsey Buckingham се завръща със солов албум
Снимка: twitter
Lindsey Buckingham се завръща със солов албум Четвъртък, 10.06.2021 г., 23:27 ч. Бившият китарист на Fleetwood Mac представи първия сингъл от проекта

Lindsey Buckingham ще издаде първия си солов албум от десетилетие. Колекцията ще носи името на музиканта и ще се появи на музикалния пазар на 17-и септември. Buckingham сподели и първия сингъл от проекта - “I Don’t Mind”.

“Като много от песните в новия ми албум, “I Don’t Mind”, е посветена на предизвикателствата, с които се сблъскват двойките в една продължителна връзка”, обясни изпълнителят, “С времето партньорите неминуемо изпитват необходимост да подсилят отношенията си с по-голяма гъвкавост, приемане на недостатъците си и желание за постоянна работа над проблемите; всичко това е същността на продължителните връзки. Тази песен е в чест на този дух и дисциплина”. 

“Lindsey Buckingham” ще бъде първият солов албум на певеца и автор на песни от 2011 г., когато излезе “Seeds We Sow”, и първият музикален проект, след като напусна Fleetwood Mac. Освен новите песни, в колекцията е намерил място и кавър на хита “Time” на фолк групата от 60-те Pozo-Seco Singers.

“Желанието ми беше да направя поп албум, но в същото време исках да има и песни, които отразяват в по-голяма степен изкуството. С възрастта, надявам се, ставаш по-задълбочен в занаята, който упражняваш. За мен, годините вероятно ми помогнаха да надградя невинността и идеализма, които, надявам се, винаги са били част от работата ми”. 

Buckingham ще направи и турне в САЩ в периода септември-декември в подкрепа на албума. Това ще бъдат първите му изяви на живо не само откакто започна пандемията, но и откакто претърпя сърдечна операция през 2019 г.

Дни след обявяването на новината за новия албум, медиите в САЩ съобщиха, че Lindsey Buckingham и съпругата му от над 20 години, Kristen Messner, се разделят. Двамата са подали документи за развод на 2-и юни в Лос Анджелис. 

Сватбата им се състоя през 2000 г. 71-годишният Buckingham и 50-годишната Messner имат три деца на 22, 21 и 17 години.  

Коментари