Lindsey Buckingham се завръща със солов албум

Бившият китарист на Fleetwood Mac представи първия сингъл от проекта

10 юни 2021
social
Снимка от twitter

Lindsey Buckingham ще издаде първия си солов албум от десетилетие. Колекцията ще носи името на музиканта и ще се появи на музикалния пазар на 17-и септември. Buckingham сподели и първия сингъл от проекта - “I Don’t Mind”.

“Като много от песните в новия ми албум, “I Don’t Mind”, е посветена на предизвикателствата, с които се сблъскват двойките в една продължителна връзка”, обясни изпълнителят, “С времето партньорите неминуемо изпитват необходимост да подсилят отношенията си с по-голяма гъвкавост, приемане на недостатъците си и желание за постоянна работа над проблемите; всичко това е същността на продължителните връзки. Тази песен е в чест на този дух и дисциплина”. 

“Lindsey Buckingham” ще бъде първият солов албум на певеца и автор на песни от 2011 г., когато излезе “Seeds We Sow”, и първият музикален проект, след като напусна Fleetwood Mac. Освен новите песни, в колекцията е намерил място и кавър на хита “Time” на фолк групата от 60-те Pozo-Seco Singers.

“Желанието ми беше да направя поп албум, но в същото време исках да има и песни, които отразяват в по-голяма степен изкуството. С възрастта, надявам се, ставаш по-задълбочен в занаята, който упражняваш. За мен, годините вероятно ми помогнаха да надградя невинността и идеализма, които, надявам се, винаги са били част от работата ми”. 

Buckingham ще направи и турне в САЩ в периода септември-декември в подкрепа на албума. Това ще бъдат първите му изяви на живо не само откакто започна пандемията, но и откакто претърпя сърдечна операция през 2019 г.

Дни след обявяването на новината за новия албум, медиите в САЩ съобщиха, че Lindsey Buckingham и съпругата му от над 20 години, Kristen Messner, се разделят. Двамата са подали документи за развод на 2-и юни в Лос Анджелис. 

Сватбата им се състоя през 2000 г. 71-годишният Buckingham и 50-годишната Messner имат три деца на 22, 21 и 17 години.  

Новини