Linkin Park пуснаха нова песен с вокалите на Chester Bennington

27 Февруари 2024
Linkin Park
Снимка от Orpheus Music/Warner Music/James Minchin

Linkin Park ще представят първия си албум с най-големи хитове, обхващащ цялата им кариера, озаглавен „Papercuts (Singles Collection 2000-2023)“ на 12 април.

Ентусиазмът и страстта на феновете както за „Hybrid Theory (20th Anniversary Edition)“ през 2020 г., така и за „Meteora (20th Anniversary Edition)“ миналата година, в крайна сметка вдъхнови групата внимателно да подбере и да създаде това, което ще се превърне в „Papercuts“. Той предлага изчерпателна ретроспекция на тяхното пътуване до момента в рамките на един албум, подчертан от парчета като „Crawling“ и „Somewhere I Belong“ до „Qwerty“.

В допълнение към класиките, Linkin Park споделиха неиздавания досега трак “Friendly Fire”. Записан по време на сесиите за техния седми албум – „One More Light“, през 2017 г., той включва мощно вокално изпълнение на покойния Chester Bennington. Видеото е режисирано и създадено от дългогодишния сътрудник Mark Fiore и включва невиждани досега кадри. Кинематографични клавиши и деликатен ритъм подчертават емоционално заредения текст, докато китарно звучене отвежда към интроспективния припев, „Ние се разделяме без причина, ние натискаме спусъка в безполезна война… за какво се борим.“ (“We’re pulling apart for no reason, we’re pulling a trigger in a useless war…what are we fighting for.”). Той въплъщава стила, душата и духа на класическия албум.

Brad Delson коментира новата песен: 

„„Friendly Fire“ винаги е била една от любимите ни песни от сесиите за „One More Light“. Нещо в нея не беше съвсем както трябва, така че щом стигна до финалната права, решихме да я оставим настрана за по-късно. Когато започнахме да търсим неиздавана песен, която да включим в колекцията ни с най-големи хитове, бях поразен от силата на песента, силата на разказа, силата на вокала, звуковия пейзаж и всъщност си помислих, че е по-завършена отколкото може би сме осъзнавали навремето. Събрахме се, за да работим по нея и да свържем някои от липсващите парчета, които по някаква причина не бяха разкрити по време на записа на „One More Light“. Нямам търпение хората да я чуят. Това е толкова красива, завладяваща, сърцераздирателна, обнадеждаваща история и наистина резонира с мен сега“.

Mike Shinoda каза: 

„При създаването на всеки албум на Linkin Park искам да обичам и да вярвам напълно във всяка отделна песен. Надявам се, че ако някоя от песните е слушана отделно някъде по света, ще е нещо, с което мога да се гордея – нещо, което да завладее слушателя и да стане част от енергията, която ни свързва. Подбирането на песните за „Papercuts“ беше удоволствие. Всяка песен в тази колекция е както отделен момент от нашата хронология, така и претърпяваща промени история, която е толкова наша, колкото и ваша. От първото ни издание – „One Step Closer“, до чисто новата „Friendly Fire“, този списък с песни обхваща всички наши етапи досега. Благодарим ви, че сте част от нашето пътуване. Надяваме се да харесате „Papercuts“.

“In The End” наскоро получи диамантен сертификат от Американската асоциация на звукозаписната индустрия (10 милиона продажби). Тя се откроява като най-стриймваната песен на групата с над 1,8 милиарда стриймвания в Spotify и 1,7 милиарда гледания на клипа в YouTube. Това бележи първия им диамантен сертификат за сингъл. 

Ето и пълният списък на песните в „Papercuts“:

1. Crawling
2. Faint
3. Numb/Encore
4. Papercut
5. Breaking The Habit
6. In The End
7. Bleed It Out
8. Somewhere I Belong
9. Waiting For The End
10. Castle Of Glass
11. One More Light
12. Burn It Down
13. What I’ve Done
14. Qwerty
15. One Step Closer
16. New Divide
17. Leave Out All The Rest
18. Lost
19. Numb
20. Friendly Fire

Magic - Музиката, която обичаш

Новини