Lizzo и Coldplay почетоха Tina Turner с "Proud Mary"

26 май 2023
Lizzo
Снимка от БГНЕС

Lizzo и Coldplay почетоха музикалната икона Tina Turner със специални изпълнения на концертите си. 

Lizzo използва сцената на шоуто си във Финикс, Аризона, но не за да плаче за загубата на великата певица, а за да отпразнува нейното музикално наследство, като изпя хита на Tina “Proud Mary”.

“Днес загубихме една легенда. Но аз все още не си позволявам да се натъжавам. Не си позволявам да заплача. И сега не искам да го правя, защото по-скоро искам да отпразнувам невероятната легенда Tina Turner. Като черно момиче в рок банда, аз нямаше да същестувам сега ако не беше Кралицата на рокендрола... Няма рокендрол без Tina Turner", каза пред публиката Lizzo преди да изпълни песента и емблематичната хореография към нея. 

Coldplay също почетоха Tina Turner, след като тъжната вест за кончината на певицата ги завари на сцената на концерта им в Барселона. Фронтменът Chris Martin изпълни своя интерпретация на "Proud Mary" като свиреше на китара.

Tina Turner почина на 24-ти май след дълго боледуване. Тя беше на 83 години. Говорител на певицата потвърди, че става дума за "естествена смърт", настъпила в дома на звездата в крадче близо до Цюрих, Швейцария, където тя живееше със съпруга си. 

Новини