Mads Mikkelsen заменя Johnny Depp във "Фантастични животни 3"

Междувременно британски съд отхвърли молбата за обжалване на решението по делото, което Depp водеше за клевета срещу "The Sun"

26 ноември 2020
social
Снимка от facebook

Датският актьор Mads Mikkelsen заменя Johnny Depp в ролята на злодея Гелърт Гринделвалд във филма "Фантастични животни и къде да ги намерим 3". Официалното потвърждение на Warner Bros. идва, след като по-рано през месеца се появиха публикации, че 54-годишният Mikkelsen е в начална фаза на преговори за ролята. Миналата седмица актьорът заяви, че очаква "обаждане", като настоя, че на този етап участието му във филма е "само слух".

Mads Mikkelsen е познат с ролите си в продукции като "Сблъсъкът на титаните", "Казино Роял", "Доктор Стрейндж" и сериала "Ханибал".

57-годишният Johnny Depp се отказа от ролята, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид "The Sun", заведено заради публикация от 2018 г., в която е наречен "бияч на съпруги". Depp, който се превъплъти в образа на Гринделвалд в първите два филма от поредицата "Фантастични животни и къде да ги намерим", оповести в началото на ноември, че е бил помолен от Warner Bros. да се откаже от ролята и е уважил молбата. Впоследствие се появиха публикации, че преди оттеглянето си Johnny Depp е заснел само една сцена от продукцията, но въпреки това ще получи пълното си възнаграждение в размер на 10 милиона долара. 

Филмът "Фантастични животни и къде да ги намерим 3" вече е в процес на производство във Великобритания и се очаква да излезе на екран на 15 юли 2022 г. Действието в поредицата предхожда хронологично събитията в романите и филмите за приключенията на Хари Потър. Според наблюдателите ролята на Гелърт Гринделвалд ще "пасне" на Mikkelsen, който е известен с превъплъщенията си в образите на комплексни и интелигенти злодеи.

Колкото до ситуацията на Johnny - неговите адвокати заявиха, че ще обжалват решението на съда по делото за клевета, но снощи беше съобщено, че молбата им е отхвърлена от съдия, според когото делото “няма реални шансове за успех”.

Новини