Vin Diesel срещу Jason Momoa в “Бързи и яростни 10”

10 Февруари 2023
Vin Diesel Jason Momoa
Снимка от Instagram

Експлозивен трейлър за десетия филм от поредицата “Бързи и яростни” беше представен този следобед от екипа на франчайза. 

Началото на “края на пътя” представя новите лица във високоскоростния екшън, Jason Momoa и Brie Larson. Към актьорския състав се присъединяват също Michael Rooker, Daniela Melchior, Alan Ritchson и Rita Moreno. 

В главните роли отново са Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Sung Kang и Scott Eastwood, както и Jason Statham, John Cena, Helen Mirren и Charlize Theron.

Звездата от “Игра на тронове” и “Аквамен” е в ролята на очарователно зловещия Данте, който ще се насочи взривоопасната си ярост срещу цялата “фамилия” на Доминик Торето (Vin Diesel). Историята на лошия герой трейлърът проследява назад до “Бързи и яростни 5: Удар в Рио” от 2011 г. Тогава Дом и Брайън (покойният Paul Walker) видяха сметката на наркобоса Ернан Рейес в Рио де Жанейро. Оказва се, че Данте е синът на Рейес и е прекарал последните 12 години в планиране на гениално отмъщение, което се цели в най-големия страх на Дом - загубата на някой, когото обича. 

А патриархът на фамилията Торето има много за губене. В “Бързи и яростни 9” той се събра с брат си Джейкъб, а освен това има син, който носи името Брайън (Leo Abuelo Perry) на неговия най-добър приятел. Неотлъчно до него е безстрашната му половинка Лети (Michelle Rodriguez). Видеото представя и Rita Moreno в ролята на бабата на Дом.

Според описанието на филма “Данте ще разпръсне семейството на Дом от Лос Анджелис до катакомбите на Рим , от Бразилия до Лондон и от Португалия до Антарктика. Ще бъдат сключени нови съюзи, докато стари врагове ще се завърнат. Но всичко ще се промени, когато Дом открива, че именно 8-годишният му син е основната цел на отмъщението на Данте”. 

“Това му е проблемът на голямото семейство. Как да избереш кого да спасиш?”, казва заплашително героят на Momoa. 

Първият трейлър на първата част от финала на сагата беше показан на официално събитие в Лос Анджелис. Diesel каза пред гостите: “Не мога да ви опиша усещането, след 23 години, да съм тук пред вас. Благословен съм да бъда част от това семейство. Вие наистина сте, и го казвам от сърце и душа, най-страхотните фенове, за които една филмова сага може да си мечтае”. 

През Variety Diesel сподели, че мечтата му е Robert Downey Jr. да се включи в следващия филм, който се очаква да бъде последният от хитовия франчайз. Колкото до ролята на звездата от филмите на Marvel, актьорът каза:

“Без да издавам прекалено много за това какво става в бъдещето, има един герой, който е антитезата на Дом, който промотира изкуствен интелект и коли без шофьори, и изобщо философия, която ви отнема свободата. Има един човек, който вярва, че това е бъдещето, а това е точно обратното на убежденията на Дом”.  

“Бързи и яростни 10” ще форсира двигателите в кината на 19-и май.

Новини