Магията на "Странни неща" стигна и до Metallica

"Master Of Puppets" се изкачи в класациите подобно на "Running Up That Hill" на Kate Bush

05 юли 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Хитовият сериал "Странни неща" върна "Running Up That Hill (A Deal with God)" на Kate Bush в класациите 37 години след премиерата на песента. Сега магията на сериала обхвана и друго емблематично парче от 80-те години на миналия век.

Този път възраждането е за "Master Of Puppets" на Metallica, която се превърна в една от най-слушаните песни в САЩ и Великобритания. Траш метъл хита звучи в двучасовия финален епизод на четвърти сезон на сериала, като част от плана на Еди Мънсън за отвличане на вниманието на смъртоносните прилепи в ужасяващия свят на злодея Векна.

В понеделник следобед "Master Of Puppets", единственият сингъл от едноименния албум на Metallica от 1986 г., се изкачи до 12-то място в Топ 50 на стрийминг платформата Spotify в САЩ и до 26-то място в Световния Топ 50. Това е впечатляващо постижение, особено предвид факта, че песента е с продължителност над 8 минути.

От бандата не са коментирали растящата популярност на песента, но пък в официалния си профил в Twitter споделиха тийзър на въпросната сцена.

Басистът на Metallica, 57-годишният Robert Trujillo, също така разкри, че неговият 17-годишен син Tye Trujillo е помогнал с новите части за китара, които са използвани за песента в сериала. В Instagram той разкрива още, че водещият китарист на бандата Kirk Hammett също е участвал в адаптирането на парчето за поредицата.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Robert Trujillo (@robtrujillo)

Trujillo не е басист на бандата по време на издаването на "Master Of Puppets". Тази позиция тогава заема покойният Cliff Burton, който на 24 години загина в катастрофа в Швеция на 27 септември 1986 г.

Първа част на сезон 4 на "Странни неща" излезе на 27-и май и включваше 7 епизода. Последните два епизода дебютираха на 1-и юли и за кратко огромният интерес към тях блокира стрийминг платформата, която разспространява сериала.

 

Новини