Наградата "Грами" става и за лопата

За интересното приложение на музикалното отличие разказа басистът на Red Hot Chili Peppers

05 април 2022
social
Снимка от facebook

Басистът на Red Hot Chili Peppers Flea разкри, че дъщеря му е използвала неговата статуетка “Грами”, за да копае в градината. 

59-годишният музикант сподели забавната история на най-голямата си дъщеря Clara Balzary, която днес е на 33 години. Той разказа пред радио в Лос Анджелис, че когато била на пет години тя изнесла наградата с формата на грамофон от къщата им в градината и използвала фунията като лопата. 

“Грамитата са страхотни, но след като спечелихме първото си “Грами”, около три години по-късно, майка ми ме попита “Michael, къде е Грамитото ти? и аз отговорих “Не знам, мамо, сигурно съм го прибрал някъде”. Месеци по-късно градинарят ми дойде от задния двор, в градината, и нали знаете как “Грами” изглежда като стар грамофон с фуния отгоре? Дъщеря ми развинтила фунията и я използвала като лопата в градината. Била е там в пръстта цяла зима”, обясни Flea. 

Барабанистът е спечелил с групата шест награди “Грами”, но признава, че не се занимават с музика заради наградите.

На въпроса как празнува успехите в кариерата си той отговори така: “Обикновено изпивам шест-седем шота, събличам се гол, изрисувам си цялото тяло с червило и тичам по улицата и крещя като луд… Но всъщност това не е точно празнуване, защото го правя всеки ден”. 

Red Hot Chili Peppers наскоро издадоха новия си албум “Unlimited Love”, който е на път да оглави британската класация. Ден преди премиерата те получиха и звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Red Hot Chili Peppers вече имат звезда в Холивуд 

 

Новини