Магистрала в щата Минесота ще бъде кръстена на Prince

05 май 2023
Prince
Снимка от Twitter

Родният щат на покойния Prince ще прекръсти магистрала в негова чест.

Сенаторите от Минесота гласуваха участък от аутобана вече да носи името "Prince Rogers Nelson Memorial Highway". Главният път минава покрай музея "Paisley Park", където са домът и студиото на музикалната легенда. 

"Prince беше истински гений и иновативен артист, който разшири границите на музиката и културите по начини, които никога няма да бъдат забравени. Неговото влияние звучи в творчеството на безброй музиканти след него. Наследството му продължава да вдъхновява артисти от новите поколения и до днес", каза сенатор Julia Coleman. 

Имотът "Paisley Park" е мястото, където Prince почина неочаквано на 57-годишна възраст от свръхдоза фентанил през 2016 г. Сега изпълнява ролята на музей, както и звукозаписно студио.

Знаците, които маркират магистралата ще бъдат оцветени в лилаво, цветът на Prince.

По думите на сестрата на Prince, Sharon Nelson, музиката на брат ѝ ще живее вечно. Тя призова феновете да посетят музея. 

Идеята магистралата да бъде посветена на Prince даде дългогодишният приятел на звездата Mark Webster, който работи като охрана в "Paisley Park". Webster беше сред феновете, които се събраха в Капитолия на щата Минесота, за да отпразнуват вота на местния сенат.

Певецът, текстописец и композитор Prince добива известност в края на 70-те години на миналия век с хитове като "Little Red Corvette", "Let's Go Crazy" и "When Doves Cry". Въведен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 година. В рамките на кариерата си той продава над 100 милиона албума.

Преди няколко години неговият най-известен албум "Purple Rain", издаден през 1984 г., беше включен в Националния филмов регистър на САЩ от Библиотеката на Конгреса. Стойността на имуществото на Prince възлиза на 156,4 милиона долара. Тъй като певецът почина без завещание, шестимата му живи братя и сестри бяха посочени като негови наследници. Трима от тях в крайна сметка продадоха повечето свои дялове на музикалната компания Primary Wave.

Новини