Продават на търг ризата с жабо на Prince от изпълнението на "Purple Rain"

15 ноември 2023
Prince
Снимка от БГНЕС

Феновете на Prince ще могат да наддават за част от съдържанието на гардероба на покойния музикант на онлайн търг тази седмица.

Колекцията включва повече от 200 предмета и е събрана от френски колекционер, който първоначално се надявал да открие музей в чест на музиканта, но по-късно се отказал от този план, според аукционната къща в Бостън, организираща наддаването.

Един от акцентите на търга е пищната бяла риза с жабо, носена от Prince по време на изпълнението на песента "Purple Rain" на Американските музикални награди през 1985 г. Аукционната къща оценява стойността ѝ на 15 000 долара.

Според организаторите търгът проследява еволюцията на Prince в музиката и модата от ерата на "Purple Rain" до смъртта му.

На търга се предлага и костюмът на Prince от филма "Under the Cherry Moon" от 1986 г., с който той дебютира и като режисьор. Аукционната къща оценява костюма на 45 000 долара.

Сред другите предмети на търга са чифт сини ботуши с висок ток от турнето "Act I", оценени на 20 000 долара, специално изработен златен сценичен костюм с любовни символи, оценен на 10 000 долара, синя китара, оценена на 4 000 долара и шапка с верижка. 

В допълнение към модните аксесоари търгът включва и оригинални полароидни фотографии, мастъркасети на хитови албуми и официална документация за филмите и музикалните клипове на звездата.

Наддаването приключва в четвъртък.

По-рано тази година родният щат на Prince - Минесота, го почете, като кръсти на негово име участък от магистрала, който минава покрай дома му в "Пейсли парк". Мастилото, с което губернаторът подписа законопроекта за преименуването, беше лилаво - знаковият цвят на Prince.

Новини