"Малките детайли" с Димитър Маринов оглави бокс офиса

Главни роли в лента изпълняват Denzel Washington и Rami Malek

01 Февруари 2021
social
Снимка от facebook

Трилърът "Малките детайли" с Denzel Washington и Rami Malek оглави бокс офис класацията на Северна Америка с приходи от 4,8 милиона щатски долара. В обикновени времена подобни приходи биха означавали провал. В условията на пандемия обаче това е един от най-силните дебюти.

Филмът е прожектиран в 2171 киносалона в САЩ и Канада. В същото време е предлаган по HBO Max срещу месечна такса, която е по-малка от билет за кино. Той е един от 17-те филма на "Warner Bros.", с планирани едновременни премиери в киносалоните и HBO Max. От стрийминг канала не са съобщили колко хора са го гледали, но според киностудиото лентата "незабавно се е изстреляла на първо място". Режисьор на "Малките детайли" е John Lee Hancock. Филмът е за двама полицаи, които се опитват да заловят сериен убиец. В него малка роля има и единственият български актьор, носител на "Оскар", Димитър Маринов.

Димитър Маринов: С Дензъл Уошингтън се работи трудно

На световния пазар "Малките детайли" излезе в киносалоните на 18 държави. Приходите от филма в света са 2,8 милиона долара. Най-голям дял има Русия с 1,1 милиона долара , следвана от Саудитска Арабия.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е анимацията "Круд: Нова епоха" с 1,84 милиона долара. Следва "Жената чудо 1984" с 1,3 милиона долара. За шест седмици супергеройската продукция е донесла 39,2 милиона долара от прожекции в Северна Америка в условията на пандемията. Приходите от първия филм през 2017 г. бяха почти толкова само през първия ден на вътрешния пазар - 38 милиона долара.

Екшън трилърът "Стрелецът" с Liam Neeson в главната роля слезе на четвърто място в бокс-офис класацията на Северна Америка, след като я оглавяваше две седмици. Приходите от него са 1,25 милиона долара от 2018 киносалона. Пети е "Ловец на чудовища" с Milla Jovovich с приходи от 740 000 долара.

Драмата "Свръхнова" с Colin Firth и Stanley Tucci дебютира в 330 киносалона с приходи от едва 98 670 долара. Отзивите за филма обаче са отлични.

Новини