Måneskin тръгват на световно турне

Изявите на италианската сензация в Русия са отменени

22 март 2022
social
Снимка от facebook

Италианската сензация Måneskin обяви световно турне. Победителите от Евровизия по-рано отложиха европейските си концерти първо заради ограниченията в капацитета на залите заради пандемията, а после и заради войната в Украйна.

Сега обаче рок музикантите съобщиха, че обиколката им е придобила глобални размери и затова вместо “Loud Kids European tour” ще се нарича “Loud Kids Get Louder tour”. Концертите в Европа и Великобритания са преместени в по-големи зали заради огромния интерес и са добавени дати, а групата ще се срещне и с феновете си в Северна Америка. Изявите в Русия са отменени заради войната. 

Преди месец от бандата коментираха ситуацията така: “Разбира се, много е трудно да се обявяват концерти докато ужасната война в Украйна продължава и страдат невинни хора. Много ни е мъчно за украинците и сме солидарни с тях. Заради решенията на властимащите, които засягат живота на толкова много невинни хора, няма да имаме концерти в Русия. Всички трябва да сме единни в името на мира, сега и завинаги”. 

Европейските концерти на Måneskin стартират през февруари 2023 г. Продажбата на билети започва на 25-и март.   

Новини