Margot Robbie предрече милиарда на "Барби"

08 август 2023
Margot Robbie
Снимка от БГНЕС

Margot Robbie винаги е знаела, че "Барби" ще бъде хит. 

Актрисата изпълнява ролята на прочутата кукла във филма на Greta Gerwig, който вече надхвърли 1 милиард долара приходи. Robbie е и сред продуцентите на лентата заедно със съпруга си Tom Ackerley.

По време на промоционалната кампания за филма звездата разказа пред онлайн изданието Collider: 

"На срещата, на която трябваше да получим зелена светлина за филма, казах, че студиата просперират, когато са достатъчно смели да обединят една смела идея с режисьор с новаторска визия". 

Като пример тя дала филмите за динозаврите на Steven Spielberg. 

"И им казах "Сега имате Барби и Greta Gerwig". И мисля, че им казах също, че това ще донесе милиард долара, което може би беше малко преувеличено, но искахме да направим филма, нали разбирате?!". 

Пророческите думите на актрисата се превърнаха в реалност в неделя, когато в края на деня беше обявено, че "Барби" е минал границата от 1 милиард приходи в световния бокс-офис. Това превърна Gerwig в първата жена режисьор с филм с такова постижение.

Успехът накара компанията производител на куклата Барби, Mattel, да започне подготовка за екранизация на истории за 14 други свои популярни играчки - филм за "Polly Pocket", режисиран от Lena Dunham с участието на Lily Collins, филм за "Hot Wheels" продуциран от J.J. Abrams, филм за играта "Rock 'Em Sock 'Em Robots" с участието на Vin Diesel, филм за динозавърчето Barney с Daniel Kaluuya и за играчката "майор Matt Mason" с Tom Hanks.

Gerwig и Robbie не изключват възможността да има продължения на филма за Барби. 

Новини