Mariah Carey е номинирана за театралната награда "Тони"

02 май 2023
Mariah Carey
Снимка от Instagram

Mariah Carey дебютира миналата есен на Бродуей като продуцент на мюзикъла "Някои го предпочитат горещо". Сега музикалната икона получи първата в кариерата си номинация за театралната награда "Тони", след като постановката попадна в категорията за най-добър мюзикъл при обявяването на претендентите за тазгодишните отличия. 

Миналата година Jennifer Hudson беше номинирана и спечели статуетката за най-добра пиеса като продуцент на "A Strange Loop". Подобно на нея и Carey ще има шанс да прибави награда "Тони" в колекцията си с отличия, ако "Някои го предпочитат горещо" победи. 

Певицата се присъедини към продуцентския екип преди премиерата на мюзикъла миналата есен и обясни решението си с това, че е почитателка на Marilyn Monroe, която участва в едноименния филм от 1959 г. Тогава тя каза: 

"За първи път се докоснах до тази история чрез вечния филм с участието на Marilyn Monroe. Тя винаги е била важна част от моя живот, до такава степен, че се сдобих на търг с нейното безценно бяло пиано. Когато продуцентът Neil Meron сподели за този нов прочит на любимия ми филм, знаех, че трябва да бъда част от този проект. Като виждам как това шоу обогатява наследството, оставено от филма, се чувствам горда, че допринасям "Някои го предпочитат горещо" да достигне до съвременната публика". 

През април коледната класика на Carey “All I Want for Christmas Is You” беше включена в Националния звукозаписен регистър на Библиотеката на Конгреса на САЩ.

Наградите "Тони" ще бъдат връчени на церемония през юни. Водеща ще бъде носителката на "Оскар", БАФТА и "Златен глобус" Ariana DeBose.

Новини