Mariah Carey се пошегува с първото си "Грами" от 20 години

03 Февруари 2024
Mariah Carey
Снимка от БГНЕС

Mariah Carey беше почетена тази седмица със специалната награда "Грами" за глобално въздействие на Американската звукозаписна академия заедно с Lenny Kravitz. 

Наградата "Global Impact" е учредена от Black Music Collective - компания, създадена в рамките на Академията в подкрепа на т.нар. "черна" музика.

По време на речта си Mariah се пошегува с Академията. 

"Това истинско "Грами" ли е? Не съм виждала такова от тоооолкова отдавна. Странно е. Не знам. Ще видим какво е това по-късно".

Макар да остава една от най-великите певици на своето поколение (и не само) Carey не е получавала статуетка от Академията от почти 20 години. В своята кариера тя е получила 34 номинации и е спечелила общо 5 награди - за най-добър нов изпълнител и за поп вокално изпълнение на певица за “Vision of Love” през 1991 г., и още 3 грамофончета през 2006 г. за “We Belong Together” и "The Emancipation of Mimi".

Mariah Carey

Наградата "Global Impact" на Carey се връчва на "създател на "черна" музика, чиято отдаденост на това изкуство и чието наследство вдъхновява безброй хора по света". 

“Приемам тази награда от името на всеки човек, който някога се е чувствал безгласен или маргинализиран, на когото са казвали, че неговият глас няма значение. Вашата истина има значение", каза Carey в речта си. “Ще продължим да проправяме пътя заедно към бъдеще, в което автентичността се празнува, разнообразието се приема и музиката има силата да промени света“.

Новини