Мария Бакалова се завръща в България за нов филм

Тя ще си партнира с Юлиан Костов от "Сенки и кости"

25 август 2022
social
Снимка от БГНЕС

Мария Бакалова се завръща в България за нов филм, съобщи Deadline. Българската актриса, която се превърна в световна сензация и беше номинирана за “Оскар” заради с ролята си в “Борат 2”, ще участва в лентата “Триумф”. Тя се присъединява към екипа на продукцията заедно с колегата си Юлиан Костов, който стана известен с участието си в хитовия сериал “Сянка и кост”. Двамата са продуценти на “Триумф” чрез компанията си Five Oceans.

Режисьори на черната комедия са Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Те работиха и по филма “Бащата”, в който Бакалова участва и който беше избран за българския претендент за “Оскар” в категорията за чуждоезичен филм през 2020 г. Лентата спечели голямата награда на кинофестивала в Карлови Вари през 2019 г. 

В “Триумф” участват също Юлиян Вергов и Маргита Гошева. Deadline разказва, че филмът е военна сатира, която се развива през 90-те години на миналия век, в хаотичното време след падането на комунизма. Специална група от висши български военни офицери и учени се заемат със строго секретна операция в село Царичина. Те трябва да изкопаят предмет с извънземен произход, който ще промени хода на историята и ще направи България отново велика. 

Според информацията снимките вече са започнали. 

Последният български филм с участието на Бакалова е "Жените наистина плачат" на Весела Казакова и Мина Милева.

Новини