Mary J. Blige написа песен за жените в затворите

“See What You’ve Done” е включена в саундтрака на документален филм

18 октомври 2020
social
Снимка от facebook

Mary J. Blige представи баладата със силно послание “See What You’ve Done”. Тя е част от саундтрака на документалния филм "Belly of the Beast".

Blige е написала парчето заедно с Nova Wav и DJ Camper.

"Belly of the Beast" с режисьор Erika Cohn разказва историята на Kelli Dillon — жена, преживяла насилие у дома и от страна на властите, която се е посветила да помага на жертви на домашно насилие и е защитничка на човешките права. Тя се е заела с мисията да се бори срещу проблема със стерилизацията на жените в затворите в Калифорния.

“Бях силно трогната от филма и от историята на Kelli Dillon. Веднага усетих, че искам да съм част от решението, затова заедно с Nova Wav и DJ Camper написахме песен, която да усили звука на гласовете на жените в затворите. Никой няма право да взема решения за тялото на една жена без нейно съгласие и "See What You’ve Done" е обвинение, показания, призив да бъдат силни, и химн на движение, чиято работа още не е приключила".

"Belly of the Beast" се излъчва в избрани кина в САЩ, а на 23-и ноември ще бъде излъчен и по една от американските телевизии.

Новини