Metallica изпълниха кавър на Elton John на концерт в негова чест

21 март 2024
Metallica
Снимка от ANIMATO MUSIC / UMG

Metallica направиха кавър на Elton John на церемонията за наградата "Гершуин" във Вашингтон снощи (20 март).

John и неговият партньор в писането на песни Bernie Taupin бяха удостоени с наградата "Гершуин" на Библиотеката на Конгреса за популярна песен. Водещ на вечерта беше Billy Porter. 

Преди събитието Metallica казаха, че са „безкрайно развълнувани и горди, че са били поканени да свирят“ на специалното събитие и описаха John и Taupin като „легендарен авторски екип“.

Групата откри шоуто с изпълнение на „Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding“ от двойния албум на John от 1973 г. „Goodbye Yellow Brick Road“.

В допълнение, Annie Lennox направи кавър на „Border Song“ от едноименния албум на John от 1970 г. и се присъедини към Joni Mitchell и Brandi Carlile за съвместно изпълнение на „I’m Still Standing“ (1983).

Jacob Lusk от Gabriels пое „Bennie And The Jets“ (1973), а Charlie Puth направи интерпретация на „Something About The Way You Look Tonight“ от 25-ия запис на John „The Big Picture“ (1997).

John закри вечерта с изпълнение на живо на своята класика „Your Song“ (1970). 

Церемонията беше само с покани, но е планирано да бъде излъчена по американската телевизия PBS в понеделник, 8 април.

Когато обявяваха участието си, Metallica казаха: 

„Elton и Bernie си сътрудничат от 56 години и продължават да го правят, и заедно са написали някои от най-запомнящите се и въздействащи песни в живота ни. Развълнувани сме да отпразнуваме тази чест с тях и очакваме с нетърпение една невероятна вечер на уникални изпълнения от тяхната забележителна колекция от песни“. 

През 2021 г. John разплака фронтмена на Metallica James Hetfield, след като нарече песента на групата „Nothing Else Matters“ „една от най-добрите песни, писани някога“.

Това се случи, след като легендарният музикант участва в кавър на сингъла на Metallica в изпълнение на Miley Cyrus, за албума „The Metallica Blacklist“ заедно с Chad Smith от Red Hot Chili Peppers, WATT, Yo-Yo Ma и басиста на Metallica Robert Trujillo.

Наскоро беше съобщено, че John е завършил нов албум с Brandi Carlile. Новината дойде, след като той разкри миналия ноември, че е завършил нов запис с Taupin.

Този месец Elton John каза, че работи върху два мюзикъла и е „отворен за всякакви страхотни идеи“ относно трети.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини