Metallica обявиха нов албум и мащабно турне

Колекцията от 12 песни ще бъде първа за бандата от 2016 г.

28 ноември 2022
social
Снимка от facebook

Metallica потвърдиха, че ще издадат нов албум. Метъл легентите ще представят 12-ия музикален проект в дискографията си под заглавието “72 Seasons”, а датата за премиерата е 14 април 2023 г. Записът е продуциран от Greg Fidelman с основателите на бандата James Hetfield и Lars Ulrich и е с продължителност от 77 минути. 

Колекцията от 12 песни ще бъде първа за Metallica от 2016 г., когато излезе “Hardwired…To Self-Destruct”.

Първият сингъл от новия проект е “Lux Æterna”, който бележи завръщане към ранните албуми на групата. Интересът към ранното им творчество се възроди с нова сила по-рано тази година, когато тяхната класика от 1986 г., “Master of Puppets”, беше използвана в хитовия сериал “Странни неща”.

James Hetfield обясни какво стои зад заглавието на новия албум: “72 сезона. Първите 18 години от живота ни, които оформят нашата истинска или фалшива същност. Концепцията за това кои сме, както ни е казана от родителите. Поставянето ни в определена категория за това какви сме като личности. Мисля, че най-интересната част на това е продължаващото изучаване на тези основни вярвания и за това как те влияят на начина, по който възприемаме света днес. Голяма част от преживяванията ни като възрастни са повторение или реакция на преживяното в детството. Дали сме затворници на детството или се освобождаваме от оковите, които носим”. 

Бандата също така обяви и мащабно турне през следващите две години. 

В рамките на световната обиколка “M72” Metallica ще свири на по два концерта във всеки град, който ще посети. Ще има и специални шоута през почивните дни под мотото “No Repeat Weekend”, в които е предвиден различен сетлист за всеки концерт, както и различен подгряващ изпълнител. 

Турнето ще включва и нов дизайн на сцената, пропуск за всички шоута от обиколката, както и специален билет с намаление за феновете под 16 години. 

Билетите за двудневните шоута ще са в продажба от петък, 2-и декември, а тези, които са само за един концерт - от 20-и януари.

Част от приходите от всеки билет ще отива за благотворителната фондация на групата “All Within My Hands”.

 

Новини