Михаела и Любо създадоха продължение на "Мога" - "Вселена"

22 май 2024
Михаела Маринова и Любо Киров
Снимка от Вирджиния Рекърдс

Професионално пътищата им се пресичат за първи път през 2020 г., когато се събират в магична дуетна версия на вече познатото солово парче на Любо Киров „Мога“. Днес песента, изпълнена в дует с Михаела Маринова, е сред най-големите хитове на българската музика. Успехът им се трансформира в творческо приятелство - вече три години Михаела е специален гост-изпълнител в турнетата на Любо Киров, а той често се появява на най-важните ѝ концерти. Затова не е изненадващо, че двамата имат нов общ проект, озаглавен „Вселена“.

„Щеше да е много странно, ако „Мога“ няма продължение. Възприемам срещата си с Любо като съдбовна. Той ми стана учител на много нива, прегърна ме и е един от хората, които най-много вярват в мен. Работата с него е вдъхновение“, споделя Михаела.

По музика, текст и аранжимент на Михаела и Ангел Дюлгеров, „Вселена“ е песен от втория албум на изпълнителката („До безкрай“). Любо Киров се влюбва в парчето от първо слушане, по време на саундчек преди един от концертите от миналогодишното му турне, на което Михаела Маринова е гост. 

„Когато я чух, аз запях. Никой не може да ме убеди, че тази песен не е дует, писан за мен и Михаела. Всеки е щастлив да пее с някого, подобен на него“, казва Любо Киров.

„Вселена“ излиза с красиво музикално видео, режисирано от Виктор Антонов (Рик).

За първи път феновете ще чуят на живо дуета на концертите от предстоящото турне на Любо Киров, на което Михаела ще е отново специален гост. „Вселена“ ще бъде част и от програмата на талантливата певица, която също тръгва на национална обиколка през есента.  

Magic - Музиката, която обичаш

Новини