Miley Cyrus и Dua Lipa на "легендарната" корица на британския Vogue

09 Февруари 2024
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Десетки известни дами от музиката, киното, телевизията и модата се събраха за корицата на специално издание на британския Vogue. 

Новият брой бележи краят на една ера за модното списание, защото това е последната корица за главния редактор на изданието Edward Enninful. Историческата снимка включва 40 знаменитости, сред които Miley Cyrus, Dua Lipa, Oprah Winfrey, Jane Fonda, Maya Jama и Laverne Cox.

“Да ангажираш само една от тези жени за корица отнема месеци. Да го направиш с 40? Това е нечувано", казва Cyrus за фотосесията.

На снимката за списанието са още Serena Williams, Anya Taylor-Joy, Rina Sawayama, Gemma Chan, Gigi Hadid, Jameela Jamil, Cara Delevingne, Simone Ashley, Salma Hayek, Cynthia Erivo, Kaia Gerber, Salma Blair, Naomi Campbell, Christy Turlington, Victoria Beckham, Ariana DeBose, Jourdann Dunn, Karlie Kloss, Cindy Crawford, Jodie Comer, Iman, Paloma Elesser, Linda Evangelista, Precious Lee, Irina Shayk и Adwoa Aboah.

“Никога не съм мислила за модата като подходяща платформа, от която да промениш света, но това беше преди Edward Enninful”, казва Oprah във видео за фотосесията. "Затова си мисля, че модата може да промени света, но ако имаш човек на лидерска позиция, който използва положението си именно с тази цел". 

По времето на Enninful като главен редактор на британския Vogue, Beyoncé пое победоносно към своя "Renaissance" на червен кон, Rihanna се появи със забрадка, а по-късно позира заедно с растящото си семейство, Billie Eilish се пренесе в старите холивудски времена, а Timothée Chalamet се превърна в първия мъж на корицата в историята на списанието.

Enninful напуска позицията си за да стане глобален творчески и културен съветник на Vogue. Носят се слухове, че той ще наследи Anna Wintour като главен редактор на американския Vogue, когато тя реши да се оттегли. Wintour е на този пост от 1988 г.

Новини