Мистерията "Призраци във Венеция" завладява кината през септември

27 август 2023
Призраци във Венеция
Снимка от Форум Филм България

Призраци могат да означават много неща. Може да ни преследва дух, може да ни преследва и нашето минало. Може да ни преследват идеи, може да ни преследва мрак. 

От 15-и септември в завладяващия и секващ дъха филм "Призраци във Венеция" Еркюл Поаро по странен начин се сблъсква с всичко това и се бори с отговора на въпроса дали има нещо отвъд нас самите. 

Романът на майсторката на криминални мистерии Агата Кристи „Празникът на Вси светии“ служи за вдъхновение на продукцията, посветена на най-великия детектив на всички времена след миналогодишния хит "Смърт край Нил" и "Убийство в Ориент експрес" от 2017 г.

Действието на "Призраци във Венеция" се развива в наелектризиращата и тайнствена Венеция десет години след Втората световна война в навечерието на Вси светии. Срещаме се с разочарования и отчаян Еркюл Поаро, станал свидетел на безброй кръвопролития, престъпления и разруха. Смъртта има толкова силно присъствие, че независимо дали призраците са истински или не, той ги чува през нощта и ги вижда през деня, което прави живота му много труден за живеене. Докаран до абсолютен песимизъм по отношение на своите ближни, той отива в град, където може да бъде анонимен. Някогашният неуморен детектив, днес прекарва дните си в градинарство, а единствената му наслада е доставката на сладкиши... два пъти на ден. Но идва денят на Вси светии, в който Поаро с неохота посещава сеанс в разпадащ се, обитаван от духове дворец, когато внезапно е въвлечен в свят, изпълнен със сенки и тайни, след като един от гостите е убит. 

В ексклузивно видео зад кадър Кенет Брана и звездният актьорски състав споделят с какво "Призраци във Венеция" се различава от двете предходни филмови адаптации, както и някои забавни подробности за това как Брана е плашил колегите си на снимачната площадка.

Режисьор на "Призраци във Венеция" е Кенет Брана ("Тор: Богът на гръмотевиците", "Убийство в Ориент експрес", "Смърт край Нил", "Белфаст"), а сценарист е Майкъл Грийн ("Смърт край Нил", "Дивото зове", "Круиз в джунглата"), по романа "Празникът на Вси светии" на Агата Кристи. 

В ролите са Кенет Брана, който се завръща в ролята на прочутия детектив Еркюл Поаро, в компанията на впечатляващ актьорски състав, включващ Мишел Йео, Тина Фей и Джейми Дорнан.

 

Новини