Първи реакции след разследване на Академията за филмово изкуство

Академията си позволи да започне разследване за "изненадваща" номинация

30 януари 2023
mummy
Снимка от БГНЕС

Кристина Ричи разкритикува ръководството на Академията по повод преразглеждането на номинацията на Андреа Райзбъро за „Оскар” за изпълнението ѝ във филма "За Лесли". Миналата седмица ръководителите на Академията за филмово изкуство и наука обявиха, че ще извършат "преглед на процедурите на кампанията" в светлината на "изненадващата" номинация на Райзбъро за най-добра актриса - макар че не я споменаха по име. В отговор на новината Кристина се включи в Instagram, за да разкритикува шефовете на Академията.

"Изглежда забавно, че "изненадващата номинация" (което означава, че не са похарчени тонове пари за позиционирането на тази актриса), на едно легитимно блестящо изпълнение се посреща с разследване", написа тя. "Значи само филмите и актьорите, които могат да си позволят скъпо платени кампании, заслужават признание?", написа Ричи.

Актрисата продължи: "Сигурна съм, че тя няма нищо общо с кампанията. Тези неща не се контролират и не се решават от самите актьори и въпреки това сега нейната номинация ще бъде опетнена от това. И ако тя бъде отнета, някои ще трябва да ги е срам".

Андреа Райзбъро получи одобрението на критиката за изпълнението си в "За Лесли", но не се очакваше да бъде основен претендент за "Оскар", което накара някои хора да спекулират дали усилията на други хора не са нарушили по някакъв начин етичния кодекс на Академията

Новини