Може ли презаписът на Red да отговаря на условията за Грами?

Billboard попита директно

17 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Може ли презаписът на Тейлър Суифт на Red да отговаря на условията за Грами през следващата година?

Академията за звукозапис публикува своя наръчник с „правила и насоки“ онлайн и в раздела за насоки за албуми посочва: „Актуализирани, преработени или разширени версии на по-рано изпратени албуми няма да бъдат допуснати.“ Въпреки това Billboard ги попита директно дали албумът на Swift ще отговаря на условията и те потвърдиха, че да, Red (версията на Тейлър) ще отговаря на условията за 65-те годишни награди Грами. Причината? Те просто отговориха, "тъй като това е нов запис."

Според Billboard това ще бъде първият презапис на албум, който ще бъде номиниран за албум на годината, а също така ще бъде петата номинация на Суифт в категорията. Те също така посочват, че това е "силен претендент" за албум на годината и най-добър кънтри албум. Номинациите ще бъдат официално обявени на 15 ноември.

Суифт наскоро пусна новия си сингъл "Carolina" за филма Where The Crawdads SingОливия Нюман, режисьорът на филма, разкри в интервю, че Суифт е използвала само инструменти, налични преди 50-те години на миналия век, за да може песента да има автентичен звук.

Новини