"Мръсни танци 2" с Jennifer Grey ще има

От Lionsgate потвърдиха, че ще снимат продължение на филмовата класика от 1987 г.

09 август 2020
social
Снимка от facebook

Носталгията по старите филмови класики продължава с пълна сила. Доказателството - "Мръсни танци" се нареди в топ 10 на най-гледаните филми в кината във Великобритания след отварянето им през юли.

А добрата новина (или може би лоша, зависи от гледната точка) за феновете на романтичната музикална драма от 1987 г. е, че звездата Jennifer Grey отново ще влезе в емблематичния за кариерата си образ на Бейби.

Шефът на филмовото студио Lionsgate Jon Feltheimer обещава, че ще видим "точно такъв романтичен и носталгичен филм, какъвто феновете очакват с години".

"Умирай трудно" е най-предпочитаната филмова класика

В оригинала Франсис "Бейби" Хаусман се влюбва в инструктора по танци Джони Касъл, в чиято роля завинаги ще помним покойния Patrick Swayze. Филмът спечели "Оскар" за песента "(I've Had) The Time of My Life", а зрителите бяха запленени от героите, музиката и танците.

Режисьор на новия филм ще бъде Jonathan Levine.

Swayze почина от рак през 2009 г. на 57 години и сега големият въпрос е кой може да влезе в ролята на Джони или може би ще бъде измислен нов герой, който да е обект на чувствата на вече 60-годишната Grey.

"Мръсни танци" имаше голям за времето си успех в бокс офиса с приходи от 214 милиона долара. През 2004 г. Lionsgate пуснаха друга история - "Мръсни танци: Нощи в Хавана" с Diego Luna и Romola Garai, който обаче не успя да спечели голям интерес от страна на публиката.

Според критиците успехът на бъдещата продукция зависи от редица фактори и творчески решения. Оригиналната история се превърна в хит заради комбинацията от страхотна музика, невероятна химия между актьорите и засягането на проблемните за времето теми за различията между половете, материалното положение и абортите. Затова експертите смятат, че при създаването на новия филм е важно да се изпълни отново тази формула, за да има той успех.

"Мръсни танци" е поредната филмова класика, която Холивуд решава да продължи. Тази година трябваше да видим Tom Cruise отново в емблематичната му роля на пилота Пийт "Маверик" Мичъл от "Топ гън" в продължението "Топ гън: Маверик", но премиерата на лентата беше отложена за лятото на следващата година заради пандемията.

"Мулан" отпадна от календара с премиери

През септември ще излезе и трето продължение на филмите за Бил и Тед с актьорите Keanu Reeves и Alex Winter отново в главните роли.

Шестият филм от поредицата "Джурасик Парк" е първата голяма продукция, която поднови снимките си във Великобритания миналия месец, след прекъсването от няколко месеца заради пандемията. Освен новите лица, които се появиха във филмите под съвременното заглавие "Джурасик Свят" Chris Pratt и Bryce Dallas Howard, в продължението ще участват и звездите на оригинала от 1993 г. - Sam Neill, Laura Dern и Jeff Goldblum. Премиерата е насрочена за юни 2021 г.

И ако случайно не сте чули - работи се по филм, базиран на екшън сериала от 80-те "Нощен ездач" с David Hasselhoff в ролята на бореца срещу престъпността Майкъл Найт". Засега не е известно дали спасителят на плажа ще участва в проекта.

Новини