Мъж постави рекорд за гледане на един филм

Един истински фен на Marvel

18 април 2022
social
Снимка от БГНЕС

Мъж от Флорида се прояви като най-големия фен на Marvel, след като подобри рекорда за гледане на един и същи филм. Ramiro Alanis е проследил 292 прожекции на касовия хит “Спайдърмен: Няма път към дома”. За първи път той разби рекорда в тази сфера със 191-о гледания на “Отмъстителите: Краят” през 2019-а. Миналата година обаче Arnaud Klein го подобри с 204 прожекции на френския филм “Kaamelott: First Installment”

Да си върне рекорда не е било лесно за Alanis. Според правилата за установяване на рекорд “филмът трябва да бъде гледан независимо от всякакви други дейности”, което означава, че човекът не е имал право на паузи за посещение на тоалетна, за дрямка или дори да си погледне телефона докато гледа филма. 

Когато за първи път подобрява рекорда през 2019 г. 11 от гледанията на Alanis са били дисквалифицирани заради паузите му за тоалетна.

Сега, за да си подсигури рекорда, той е прекарал общо 720 часа или 30 дни в гледане на “Няма път към дома” в периода 16 декември 2021 - 15 март 2022 г. За да го постигне, само за първите няколко седмици Alanis гледал по пет пъти дневно прожекции на филма една след друга. Най-впечатляващото е, че в същото време трябвало да балансира семейните си и работни ангажименти.

Заради дългите часове гледане на филма Alanis страдал от главоболие, което по думите му било най-сериозното предизвикателство пред поставянето на рекорда.

Също така усилията му са му излезли доста скъпо - той изчислява, че е похарчил 3400 долара за билети за кино през трите месеца за поставяне на рекорда. 

Той посвещава постижението си на покойната си баба, която винаги го е подкрепяла в начинанията му. 

“Спайдърмен: Няма път към дома” излезе по кината по света на 17 декември 2021 г. и се превърна в третия най-печеливш филм в САЩ, като измести “Аватар”. 

Преди Alanis да постави първия си рекорд за най-много гледания на един филм, той беше притежание на Joanne Connor от Австралия, която в началото на 2019 г. гледа “Бохемска рапсодия” 108 пъти. 

На хората, които ще се опитат да подобрят рекорда му, Alanis казва да си помислят два пъти, преди да се пробват.

 

Новини