Най-известните песни за декември и зимата

09 декември 2023
зима сняг
Снимка от unsplash.com

Декември и зимата са сезони, които често са свързани с празници, почивка и приятни спомени. Не е изненадващо, че тези теми често се появяват и в музиката. 

Ето някои от най-известните песни, в които се пее за декември и зимата:

"Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!" от Бинг Кросби е една от най-популярните коледни песни в света. Тя е написана през 1945 г. от Джулиус Стайн и Сами Кан и е записана за първи път от Бинг Кросби през 1946 г. Песента е за зимата и за това как снегът може да донесе радост и щастие.

"White Christmas" от Бинг Кросби е друга много популярна коледни песни. Тя е написана през 1942 г. от Ирвин Берлин и е записана за първи път от Бинг Кросби през 1942 г. Песента е за зимата и за това как снегът може да напомни за дома и семейството.

"Frosty the Snowman" от Ерик Барн и Уоли Лий е популярна детска песен, която е написана през 1950 г. Песента е за снежен човек, който оживява благодарение на магията на дете.

"Jingle Bells" от Джеймс Л. Смит е популярна коледни песни, която е написана през 1857 г. Песента е за коледно шествие и за това как хората се забавляват и празнуват.

"Winter Wonderland" от Ричард Роджерс и Лоренц Харт е популярна коледни песни, която е написана през 1934 г. Песента е за зимата и за това как тя може да бъде красива и романтична.

Това са само някои от многото песни, в които се пее за декември и зимата. Тези песни са популярни, защото отразяват чувството на радост и надежда, които често свързваме с тези сезони.

Новини