Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Най-мощната ракета в света с успешен търговски полет
Най-мощната ракета в света с успешен търговски полет
Най-мощната ракета в света с успешен търговски полет Петък, 12.04.2019 г., 09:52 ч. Falcon Heavy беше изстреляна с комуникационния сателит

И трите бустера на ракетата Falcon Heavy, която беше изстреляна от компанията SpaceX в четвъртък вечерта от космодрума Кейп Канаверал във Флорида, се приземиха успешно.

Осем минути след изстрелването два от бустерите кацнаха обратно в Кейп Канаверал, както стана и при първия тестов полет през февруари м.г. Две минути по-късно основният бустер се приземи на платформа в океана, за разлика от първия старт, когато тази част от мисията беше неуспешна.

SpaceX осъществи снощи втори старт на най-мощната ракета в света в момента Falcon Heavy една година след като при първия тестов старт изведе с нея в космоса спортна кола. Новата и усъвършенствана Falcon Heavy беше изстреляна с комуникационния сателит "Арабсат". Това е първият комерсиален старт на ракетата.

Стартът на ракетата в четвъртък беше извършен от същата стартова площадка на космическия център "Кенеди", използвана и за полетите до Луната в рамките на програмата "Аполо" преди половин век, както и за изстрелвания на космическата совалка.

За товар при тестовия старт м.г. собственикът на "Спейс екс" Илон Мъск използва собствения си спортен автомобил "Тесла" с манекен зад волана. В момента автомобилът е в орбита около слънцето отвъд Марс.

Коментари