"Неканен" гост на Мет Гала стана сензация... и беше размазан, буквално

02 май 2023
Anna Wintour
Снимка от БГНЕС

Anna Wintour не одобри този гост на благотворителния бал Мет Гала. 

Хлебарка (!!!) стана популярна в социалните мрежи, след като се появи без покана на "червения килим" на модното събитие в понеделник вечерта и намери смъртта си при безмилостно стъпкване. Случката беше документирана от репортерите на място. 

Във видео поредица на сп. Variety в Twitter се вижда как фотографът Kevin Mazur снима отвратителното насекомо, а после се опитва да го размаже с обувката си. Макар той да се похвали с "ексклузивния" кадър пред Variety, според информацията снимката не е била качена на сайта за платени снимки, за който професионалистът работи. И макар Mazur първоначално да не успява да убие гадината, в крайна сметка тя е била неутрализирана. 

Сайтът за мода "The Cut" сподели сценката от друг ъгъл в Instagram и определи хлебарката като "неофициалният талисман на Ню Йорк". В коментарите заваляха шеговити колажи, на които насекомото има шапка и вратовръзка например, а някои го свързаха с различни знаменитости. 

Известният стилист Law Roach, който през март обяви, че се оттегля от професията, също се пошегува, че всъщност това е бил той на червения килим (заигравка с фамилията му и думата "cockroach" на английски език). 

Малко по-късно по последните житейски стъпки на хлебарката минаха звезди от ранга на Rihanna, Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Jared Leto и мнозина други. 

Тази година модното дефиле беше в памет на покойния дизайнер Karl Lagerfeld. След обявяването на темата през септември миналата година се появиха критики заради негови проблемни изказвания в миналото. През 2009 г. например, той каза, че "никой не иска да гледа закръглени жени", а през 2018 г. коментира, че му е "писнало" от движението #MeToo.

Домакини на тазгодишното пролетно модно събитие в подкрепа на музея "Метрополитън" бяха Michaela Coel, Penélope Cruz, Dua Lipa, Roger Federer и по традиция - главната редакторка на сп. Vogue, Anna Wintour, която лично съставя списъка с гостите и избира своите помощници за вечерта. 

От 5-и май до 16-и юли в музея ще може да бъде разгледана и изложба, в която са включени 150 модела по дизайн на Lagerfeld за различни луксозни модни марки. Творческият директор на модна къща Chanel почина през февруари 2019 г. на 85 години. 

Новини