Ed Sheeran издава албум за "вариациите на есента"

24 август 2023
Ed Sheeran
Снимка от Annie Leibovitz - ASYLUM/ATLANTIC

Есента наближава стремглаво и Ed Sheeran е подготвил цял албум с нов материал специално за случая. По-малко от четири месеца след издаването на неговия шести албум "Subtract", певецът и текстописец обяви следващия си проект. "Autumn Variations" е продуциран от Aaron Dessner и ще излезе на 29-и септември.

„Миналата есен открих, че с моите приятели преминаваме през много промени в живота. След жегата на лятото всичко или се успокои, уталожи, разпадна, достигна своя пик или се срина“, споделя Sheeran в изявление. „Докато преминавах през труден период в началото на миналата година, писането на песни ми помогна да разбера чувствата си и да се помиря с това, което се случва.“

Той добави:

„Когато научих за различните ситуации на моите приятели, написах песни, някои от тяхната гледна точка, някои от моята, за да уловя как те и аз сме гледали на света в онзи момент. Имаше еуфория от влюбване и нови приятелства, примесени с негативните емоции от разбито сърце, депресия, самота и объркване".

"Autumn Variations" е вдъхновен от "Enigma Variations" - оркестрова творба на композитора Edward Elgar, създадена между октомври 1898 г. и февруари 1899 г. Всяка от 14-те композиции в нея отразява различна личност от живота на Elgar. Бащата и братът на Sheeran го запознали с проекта и той преценил, че това е подходяща форма, в която да покаже разкритията, произлезли от разговорите с приятелите му.

„Когато записвах "Subtract" с Aaron Dessner, си паснахме веднага. Пишехме и записвахме нон-стоп и този албум се роди от това партньорство”, добави Sheeran. „Според мен той е уловил настроението на есента прекрасно в своите мелодии и се надявам, че всички ще ги обикнат толкова, колкото и аз“.

Подобно на "Enigma Variations", "Autumn Variations" на Sheeran също включва 14 песни. Записът ще се появи седмица след финала на световното турне на хитмейкъра, "Mathematics", в Северна Америка, точно навреме за началото на есента. 

Ed се похвали във видео изявлението си, че това ще бъде и първият му албум, който ще бъде издаден от неговата музикална компания Gingerbread Man Records, която музикантът основа в партньорство с Warner Music Group през 2015 г.

"Autumn Variations" е продължение на партньорството на Sheeran с Dessner, което започна с помощта на Taylor Swift.

„Няма филтър. Нямаше връщане назад и проверка на текстовете“, разказа певецът преди време пред Rolling Stone за творческия процес на Dessner. „И мисля, че това беше брилянтното във "Folklore" и "Evermore" (албуми на Swift - бел.ред.) – това е просто "изливане" на мисли върху страниците. Това е процесът, при който получавате фрази като: „Когато се почувствах като стара жилетка под нечие легло, ти ме облече и каза, че съм твоята любима.“ Никой не оспори този текст. И затова е брилянтен”.

“Нямам очаквания за албума. Просто искам да го издам", споделя още Sheeran. 

Ето и съдържанието на "Autumn Variations":

1. Magical

2. England

3. Amazing

4. Plastic Bag

5. Blue

6. American Town

7. That’s On Me

8. Page

9. Midnight

10. Spring

11. Punchline

12. When Will I Be Alright

13. The Day I Was Born

14. Head > Heels
 

Новини