Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Неучебен, но присъствен ден за учениците
Неучебен, но присъствен ден за учениците
Неучебен, но присъствен ден за учениците Понеделник, 28.10.2019 г., 10:00 ч. В училищата, в които не е имало избирателни секции, ще се учи според обичайния график

Понеделник, 28-и октомври, ще е неучебен, но присъствен ден за учениците. Това важи за училищата, в които на 27-и октомври е имало избирателни секции, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

На 28-и октомври училищата ще може да организират различни дейности за учениците - занимания по интереси, спортни празници, посещения на музеи или галерии. Училищата, в които не е имало кметски избори на 27-и октомври, ще имат редовни учебни занятия.

От Регионалното управление на образованието в София са информирали директорите на столичните училища за писмо на председателя на Българската академия на науките (БАН) акад. Юлиан Ревалски, в което се съобщава, че на 28-и октомври и на 4-и ноември институтите и музеите на БАН ще може да се посещават свободно и безплатно от ученици от софийските училища. За тази цел директорите на училищата трябва да се свържат с представители на институтите и музеите на БАН за организирането на посещенията на учениците през тези два дни.

Коментари