Nickelback влизат в Музикалната зала на славата на Канада

Честта ще им бъде оказана като част от церемонията за наградите “Джуно”

16 ноември 2022
social
Снимка от facebook

Nickelback ще бъдат въведени в Музикалната зала на славата на Канада като част от церемонията за наградите “Джуно”. Отличията са канадският еквивалент на наградите “Грами” и ще бъдат връчени на 13-и март в Едмънтън, провинция Албърта. Групата е сформирана в град Хана в същата провинция. 

“Да се завърнем в Албърта, където започна всичко за нас, е наистина пълен кръг, важен момент за бандата”, коментира фронтменът Chad Kroeger. “Много се гордеем с канадските си корени и за нас това е невероятна чест”.

Групата ще направи и шестото си изпълнение на сцената на наградите. 

Музикантите имат 12 награди “Джуно”, 4 от които са за група на годината. Те печелят първото си отличие за нова група през 2001 г. 

Извън родната си Канада, Nickelback имат 6 номинации за “Грами”, включително за запис на годината за хита “How You Remind Me”. Притежават и 7 отличия от Музикалните награди на Billboard, 2 от Американските музикални награди, също две статуетки от Видеомузикалните награди на MTV, както и една награда “Изборът на публиката”. 

В петък, 18-и ноември, Nickelback ще представят и десетия си албум “Get Rollin’”. 7 от албумите им са се класирали в топ 10 на Billboard 200, а “All the Right Reasons” оглави чарта през 2005 г.

Музикалната зала на славата на Канада е учредена през 1978 г. и в нея, както става ясно и от името ѝ, се въвеждат изпълнители, които имат изключителен принос към канадската музикална индустрия.

 

 

 

Новини