No Doubt се завръщат със специално музикално шоу

17 януари 2024
Gwen Stefani
Снимка от ANIMATO MUSIC / UMG / YU TSAI

Музикалният фестивал Coachella има завидната репутация на място, където по-старите изпълнители загърбват различията си, групите заравят томахавката и легендите се завръщат в светлината на прожекторите.

Jane’s Addiction, Pixies, Pavement, Rage Against the Machine, Outkast и The Stooges са се събирали в пустинята на Калифорния. 

Тази година дойде редът и на No Doubt да стане част от тази традиция. 

Хедлайнери на събитието ще бъдат Lana Del Rey, Tyler, The Creator и Doja Cat, а в богатия списък с изпълнители присъстват също Blur, Ice Spice, J Balvin и Jhené Aiko.

Голямата изненада обаче е именно събирането и появата на No Doubt, за които това ще е първи концерт заедно от 9 години.

“Ще се видим в пустинята през април!!!”, пише в изявление на бандата в социалните мрежи. 

По-рано Gwen Stefani, бас китаристът Tony Kanal, барабанистът Adrian Young и китаристът Tom Dumont намекнаха за завръщане с видео в акаунтa си в социалните мрежи. В него на фона на хита “Just a Girl” Stefani си спомня за добрите стари времена. Тя изпраща съобщение на Kanal и четиримата от групата накрая се събират за разговор в Zoom. “Искате ли да направим шоу?", пита тя и отговорът е "Да". 

Следващата година се навършват 30 години от излизането на хитовия трети албум на No Doubt "Tragic Kingdom", от който са синглите “Just a Girl”, “Spiderwebs” и “Don’t Speak”, и който достигна първото място в американската класация през декември 1996 г., повече от година след издаването му. 

Миналата година клипът на “Don’t Speak” влезе в милиардерския клуб на YouTube. Това е първото видео на бандата, което прескача границата от 1 милиард гледания и едно от малкото (около 20) издадени през 90-те години на миналия век, които са постигали този успех. През 2023 г. No Doubt издадоха за първи път на винил втория си албум "The Beacon Street Collection" от 1995 г. 

Фестивалът Coachella ще се състои в два уикенда - 12-14 април и 19-21 април. Билетите ще бъдат пуснати в продажба този петък.

Новини