Noel Gallagher и High Flying Birds пуснаха нов сингъл

“Pretty Boy” е с участието на Johnny Marr

31 октомври 2022
social
Снимка от facebook

Noel Gallagher и неговата група High Flying Birds се завърнаха с нова песен. “Pretty Boy” ще бъде включена в следващия албум на бившия китарист на Oasis. 

Парчето е записано в студиото на Gallagher “Lone Star” в Лондон. В него на китара свири и Johnny Marr, с когото са добри приятели и често работят заедно.

“За този нов запис, това беше първото нещо, което написах, за което направих демо и което завърших, затова мисля че е правилно това да бъде и първото нещо, което хората да могат да чуят”, казва Gallagher в изявление и добавя, че е Marr е превърнал песента в нещо наистина специално. 

“Pretty Boy” идва с лирик видео, в което се виждат кадри на така наречените “драг кралици”, като музикантът предизвика почитателите си да го открият сред тях. Наградата за първия, който го забележи е... пакетче пикантен снакс.

High Flying Birds издадоха последния си албум “Who Built the Moon?” през 2017 г. Миналата година се появи и колекция с най-големите им хитове, “Back the Way We Came: Vol 1 (2011–2021)”. В нея бяха добавени и две нови песни. Следващият запис на групата на Noel Gallagher се очаква да излезе през 2023 г. 

Новини