Noel Gallagher съобщи подробности за новия си албум

17 януари 2023
Noel Gallagher
Снимка от БГНЕС

Noel Gallagher обяви нов албум. “Council Skies” ще бъде четвъртата колекция на музиканта от Oasis с групата му High Flying Birds. Записът ще излезе на 2-и юни, а новият сингъл от него е “Easy Now”.

В наследника на “Who Built The Moon?” от 2017 г. Gallagher се завръща към манчестърските си корени. “Council Skies” е описан като “най-разнообразния и майсторски солов албум на музиканта до момента”.  

“Това е завръщане към началото. Времето, когато мечтаеш, гледаш към небето и се чудиш какъв би могъл да бъде животът… това е толкова реалистично за мен днес, колкото и в началото на 90-те”, обяснява Gallagher концепцията за предстоящия албум. “Растях във време на бедност и безработица, а музиката ме извади от това. “Top Of The Pops” по телевизията (музикално предаване на BBC) превърна обикновената четвъртък вечер в един фантастичен свят и според мен точно това е, което музиката трябва да бъде. Искам моята музика да бъде въздигаща и трансформираща по някакъв начин”.

Gallagher представи албума чрез сингълa “Easy Now”. Видеото е режисирано от Colin Solal Cardo и в него освен певеца, участва и актрисата Milly Alcock, която стана известна с ролята си на младата Ренира Таргериан в сериала “Домът на Дракона”.  

“Council Skies” е записан в студиото на музиканта “Lone Star” в Лондон, но някои от инструменталите са били записани в легендарното студио “Abbey Road”. 

Албумът е продуциран от Gallagher с дългогодишният му музикален партньор Paul “Strangeboy” Stacey и включва изпълнения на Johnny Marr в три песни, сред тях и сингъла “Pretty Boy”. В делукс версията са добавени и ремикс версия на “Pretty Boy” от фронтменът на The Cure, Robert Smith, както и на “Think Of A Number”, дело на Pet Shop Boys. 

Ето и съдържанието: 

‘I’m Not Giving Up Tonight’
‘Pretty Boy’
‘Dead To The World’
‘Open The Door, See What You Find’
‘Trying To Find A World That’s Been And Gone’
‘Easy Now’
‘Council Skies’
‘There She Blows!’
‘Love Is A Rich Man’
‘Think Of A Number’
‘We’re Gonna Get There In The End’ (bonus track)

Делукс версия - диск 2

‘Don’t Stop…’
‘We’re Gonna Get There In The End’
‘Mind Games’
‘Pretty Boy’ (Instrumental)
‘Dead To The World’ (Instrumental)
‘Council Skies’ (Instrumental)
‘Think Of A Number’ (Instrumental)
‘I’m Not Giving Up Tonight’ (David Holmes Remix)
‘Think Of A Number’ (Pet Shop Boys Magic Eye 12” Remix)
‘Pretty Boy’ (Robert Smith Remix)
‘Council Skies’ (The Reflex Revision)
‘Flying On The Ground’ (Radio 2 Session, 08.09.21)
‘You Ain’t Goin’ Nowhere’ (Radio 2 Session, 08.09.21)
‘Live Forever’ (Radio 2 Session, 08.09.21)

Gallagher ще подкрепи записа с няколко концерта във Великобритания през лятото.

Новини