Новата песен на Shawn Mendes - за климата или за Camila Cabello?

09 юни 2023
Shawn Mendes
Снимка от БГНЕС

Shawn Mendes изненадващо пусна нова песен със заглавие "What the Hell Are We Dying For?". 

Музикантът съобщи за парчето в социалните мрежи със зловеща снимка на оранжевото небе над Ню Йорк, резултат от сериозното замърсяване на въздуха заради горските пожари в съседна Канада.

"Започнах да пиша тази песен вчера сутринта с няколко приятели в Ню Йорк и я завършихме преди няколко часа... стори ми се много важно да я споделя с вас в реално време", се казва в публикацията на певеца. 

Текстът на композицията обаче раздели феновете на Mendes - според някои посланието наистина е свързано с горските пожари и опасността от климатичните промени като цяло, но според други с песента Shawn говори за връзката си с Camila Cabello. През пролетта двамата се събраха, но от няколко дни се носи слух, че пак са се разделили. 

"Дим във въздуха/ градът изгаря/ искам да говоря/ но не мога да издам и звук", се пее в песента, но също така и "В капана на ума си, ти си всичко, за което мога да мисля. / Искам да ни спася, но не знам как". 

"Ако не обичаме както преди, ако не се грижим един за друг както преди, за какво умираме", гласи припевът и продължава "Ако не боли както преди, ако не си моя и аз не съм твой, тогава защо умираме?". 


Извън критиките, че пуска песен, за да се възползва от една доста тревожна ситуация, масовото мнение на почитателите на Mendes е, че песента звучи много добре. 

Новини