Обявиха новата дата за наградите "Грами"

Церемонията беше отложена заради влошаващата се ситуация с коронавируса в Лос Анджелис

06 януари 2021
social
Снимка от twitter

Обявиха новата дата за провеждане на наградите "Грами". Церемонията, която трябваше да се състои на 31-и януари, е пренасрочена за 14-и март заради увеличаването на случаите на заразените с коронавирус в Лос Анджелис.

В съвместно изявление Американската звукозаписна академия и телевизия CBS, която излъчва шоуто, посочват, че решението е взето след обсъждане със здравни експерти и музиканти.

"След задълбочени разговори със здравни експерти, нашия водещ Trevor Noah и артисти, които трябва да се появяват на церемонията, взехме решение за пренасрочването на 63-тите годишни награди "Грами" и те ще бъдат излъчени в неделя, 14 март 2021 г.", се посочва в изявлението.

"Влошаващата се ситуация с COVID-19 в Лос Анджелис, с претоварени болнични услуги, отделения за интензивно лечение, достигнали своя капацитет, и нови насоки на държавно и локално ниво, ни накараха да заключим, че отлагането на нашето шоу е най-правилното нещо, което можем да направим", допълват от Националната звукозаписна академия и телевизията.

Лос Анджелис регистрира ръст на хоспитализациите и смъртните случаи от коронавирус. Фитнес залите, фризьорските салони и ресторантите са затворени. Към жителите е отправен призив да си стоят у дома колкото се може повече.

Вечерта във вторник редица световни медии оповестиха, че наградите "Грами" се отлагат заради притеснения, свързани със здравната ситуация във връзка с пандемията, както и проблемите по отношение на пътуванията. Другият важен фактор, който е наклонил везните към вземането на решение за забавяне на церемонията, е повишаването на броя на заразените в Лос Анджелис - мястото, където трябва да се състоят наградите. Според досегашния план на Американската звукозаписна академия и нейните партньори събитието трябваше да се състои на 31-и януари в Staples Centre.

В продължение на месеци организаторите на шоуто, което се слави като най-важната вечер в музиката, се опитваха да преодолеят безбройните трудности, свързани с провеждането на подобно мащабно събитие по време на пандемия и призтичащите от нея ограничения, забрани и изисквания. В обичайна ситуация церемонията събира публика от над 18 000 души.

В интервю за Billboard, публикувано миналия месец, новият изпълнителен продуцент на наградите "Грами" Ben Winston каза, че подготвят "нещо много вълнуващо с независимите сцени и зали", които са сред най-сериозно засегнатите от мерките срещу разпространението на коронавируса.

Временният директор на наградите Harvey Mason заяви пред Variety през ноември, че търсят за идеи и съвети организаторите на други подобни събития, но увери, че тяхното шоу ще бъде различно от всички останали, които са се състояли до момента.

Наградите BET през лятото представляваха серия от заснети предварително музикални видеа, с водещ пред син екран. Няколко седмици по-късно подобен сценарий се разигра и с Видеомузикалните награди на MTV. Голяма част от шоуто беше предварително записана, а изпълнения имаше на няколко локации в Ню Йорк. Наградите за кънтри музика се проведоха в малка зала с ограничен брой зрители. Събитието обаче понесе множество критики, след като 86-годишният певец Charley Pride, който присъства на място, почина месец след провеждането на церемонията от усложнения след заразяване с коронавирус. Той беше тестван за инфекцията преди, по време и след наградите, и резултатите му бяха отрицателни за наличие на заразата.

През последните четири години наградите "Грами" са остро критикувани заради липсата на полово и расово многообразие в номинациите. Дни преди церемонията миналата година предшественикът на Mason, Deborah Dugan, беше отстранена заради обвинения в корупция.

Поредният скандал се заформи и в края на миналата година след обявяването на номинациите за предстоящите награди "Грами" през ноември. Огромно недоволство и недоумение заля социалните мрежи, след като един от най-успешните през годината изпълнители Тhe Weeknd остана извън списъка с претендентите за "най-престижните" награди в музиката.

The Weeknd: "Наградите "Грами" остават корумпирани"

За сметка на това Beyoncé, която не е издавала албум през отчитания период, получи най-много номинации - тя ще се бори за грамофонче в цели 9 категории. Taylor Swift, Roddy Ricch и Dua Lipa имат по шест номинации. Сред останалите номинирани са Billie Eilish, Megan Thee Stallion, DaBaby и Justin Bieber. Последният пък остана недоволен, че албумът му "Changes", който той определя като R&B, беше поставен в поп категориите.

Justin Bieber не е доволен от номинациите си "Грами"

Новини