Olivia Wilde: Интернет храни сам себе си

Звездата представи филма си "Не се тревожи, скъпа" във Венеция и отклони неудобните въпроси за продукцията

05 септември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Филмът на Olivia Wilde “Не се тревожи, скъпа” зае централно място в днешния ден на кинофестивала във Венеция.  

По време на пресконференцията за трилъра, който предстои да излезе по кината за масовата публика, Wilde, която е режисьор на филма и участва като актриса с второстепенна роля, не успя напълно да избегне неудобните въпроси около продукцията. 

Първият от тях беше свързан с предполагаемата ѝ вражда със звездата на лентата Florence Pugh. Актрисата отсъстваше от пресконференцията заради снимките на втората част на “Дюн”, но се очаква да мине по червения килим във Венеция за премиерната прожекция на “Не се тревожи, скъпа” тази вечер. 

“Florence е истинска стихия”, каза Wilde. “Много сме благодарни, че тя ще успее да дойде тази вечер, въпреки че е ангажирана със снимките на “Дюн”. Като режисьор знам колко е неприятно да загубиш актьор дори само за ден, затова съм много благодарна и на нея, и на Denis Villeneuve (режисьорът на “Дюн 2”) за помощта и сме развълнувани, че ще можем да отпразнуваме нейната работа тази вечер”. Wilde добави също: “Не мога да опиша каква чест е за мен, че точно тя е в главната роля. Тя е невероятна във филма”. 

На въпроса за влошени отношения с Pugh, Olivia каза: “Колкото до бекрайните слухове в таблоидите и целия медиен шум, какво да кажа, интернет храни сам себе си. Не виждам смисъл да допринасям за това. Смятам, че и без това е доста “охранен””. 

Друга проблемна тема на пресконференцията беше отклонена от модератора на събитието. Журналист попита Wilde за актьора Shia LaBeouf, който трябваше да изиграе главната роля в нейния филм вместо певеца и актьор (и нейна половинка в момента) Harry Styles. Разпоредителят заяви вместо актрисата “Мисля, че на този въпрос вече беше отговорено”. 

LaBeouf наскоро отрече да е бил уволнен от продукцията. Той каза, че е напуснал, защото на актьорите не било давано достатъчно време да репетират. 

В “Не се тревожи, скъпа” участват също Gemma Chan и Chris Pine.

Styles, който направи пауза в турнето си, за да присъства на фестивала, беше попитан за бъдещите му планове като актьор. Той отговори, че в момента мисли “ден за ден”: “Правенето на музика е нещо много лично, а в актьорството макар често да се налага да черпиш от личния си опит, през повечето време се преструваш, че си някой друг. Именно тази част намирам за много интересна и забавна”. 

“Не се тревожи, скъпа” се очаква да излезе по кината на 23-и септември.

Новини