Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Оливия Нютън-Джон с награда от британската кралица
Оливия Нютън-Джон с награда от британската кралица
Снимка: БГНЕС
Оливия Нютън-Джон с награда от британската кралица Четвъртък, 02.01.2020 г., 12:15 ч. Списъкът с награди за изключителни постижения включва 1 097 имена

Оливия Нютън-Джон, австралийската певица, родена във Великобритания, която получи световна слава с участието си в хитовия филм "Брилянтин", е сред отличените в традиционните британски новогодишни награди на кралицата.

Нютън - Джон, чиято кариера е продължила повече от пет десетилетия, беше включена в престижния списък с годишни постижения. Английските герои по крикет Джо Рот и Бен Стоукс също получиха награди след първата победа на световната купа по крикет миналото лято.

Списъкът с награди за Нова година на кралица Елизабет II признава изключителните постижения в света на шоубизнеса, спорта и политиката, както и обществения принос на определен брой обикновени граждани.

1 097 имена бяха включени в списъка за 2020 г., почти две трети от които са хора, наградени за изключителна работа в или за местни общности.

Нютън-Джон, която посвети голяма част на своето време и известност на благотворителни организации, след като се бори с три различни диагнози на рак от началото на 90-те, заяви, че е "изключително развълнувана, вдъхновена и благодарна" да получи наградата.

"Като момиче, родено в Кеймбридж, много се гордея с британското си потекло и съм толкова благодарна, че съм призната по този начин от Обединеното кралство", каза тя пред Британската асоциация на пресата.

Коментари