Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Опери отказват участия на Пласидо Доминго
Опери отказват участия на Пласидо Доминго
Опери отказват участия на Пласидо Доминго Сряда, 14.08.2019 г., 09:39 ч. Оперният певец беше обвинен от няколко жени в сексуален тормоз и неуместно поведение

Операта в Сан Франциско отмени планиран за октомври концерт с участието на Пласидо Доминго след публикация на Асошиейтед прес. Тя се позовава на твърденията на няколко жени, че са жертви на сексуален тормоз и неуместно поведение от страна на оперната звезда.

Концертът трябваше да отбележи 50-годишното сътрудничество на Доминго с трупата на операта. В изявление ръководството на оперния театър отбелязва, че макар описаните случаи да нямат нищо общо със Сан Франциско, трупата държи на политиката си на нетърпимост към сексуалния тормоз и изисква от всички свои членове да се придържат към най-високите стандарти на професионално поведение.

По-рано Симфоничният оркестър на Филаделфия оттегли поканата си към Доминго да участва в концерт, планиран за септември.

Вчера операта в Лос Анджелис, чийто генерален директор е Доминго от 2003 г., обяви, че ще наеме външен адвокат да проучи обвиненията срещу звездата.

В изявление, разпространено от АП, 78-годишният певец определя обвиненията като дълбоко смущаващи и представени неточно. Той заявява също, че всичките му контакти и взаимоотношения са били винаги по взаимно съгласие.

Коментари