Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Определиха 25-те най-влиятелни личности в интернет за 2019г.
Определиха 25-те най-влиятелни личности в интернет за 2019г.
Определиха 25-те най-влиятелни личности в интернет за 2019г. Четвъртък, 18.07.2019 г., 10:00 ч. Ариана Гранде, принц Хари и Меган Маркъл, Доналд Тръмп и Грета Тунберг са сред имената в списъка

Американското списание „Time” публикува годишния си списък с най-влиятелните личности в интернет. 25-те звезди, политици и известни личности не са класирани, а са включени в групата според това колко са се появявали в социалните мрежи и традиционните новини. Класацията включва различни като занимание и националност хора, някои от които станали известни по случайност, а други - утвърдени звезди на шоубизнеса и политиката. 

Певицата Ариана Гранде е отличена с нейните 223 милиона последователи в Instagram и Twitter. Тя стана първата след „Бийтълс” с три песни начело на Billboard Hot 100. 

Британския принц Хари и съпругата му също са в списъка. Нова страница в Instagram на младото семейство събра 9 милиона последователи. 

От политиците в списъка попадат президента на САЩ Доналд Тръмп и новата звезда на Демократическата партия - Александрия Окасио-Кортес. 

Отделно са споменати активистите за опазване на природата и борба с климатичните промени, сред които 16-годишната шведска ученичка Грета Тунберг, която даде началото на масово движение в Западна Европа и други страни. 

В групата на 25-те най-влиятелни хора в интернет има и хора като Крис Годфри. След като разбра, че най-харесваната снимка в Instagram е на Кайли Дженър, американецът снима едно кокоше яйце и призова всички в мрежата да го харесат. Яйцето успя да измести Дженър от първото място по брой лайкове, като получи 52 милиона. 

Също сред най-влиятелните е бившият американски войник и привърженик на Доналд Тръмп - Брайън Колфейдж. Той се нагърби да събира пари, за да може президентът на САЩ да построи стена по границата с Мексико. Чрез кампания в интернет Колфейдж събра над 25 милиона долара.

Саудитското момиче Рахав Мохамед, което вече живее в Канада, също е в списъка. То избяга от Саудитска Арабия и беше задържано в Банкок. Рахав не искала да живее според изискванията на исляма и била подлагана на тормоз от родителите й, които искали да я омъжат за непознат. 

Рапърът Лил Нас Екс, чийто хит „Old Town Road” е начело на класациите вече 15 седмици, също е сред 25-те най-влиятелни хора в мрежата за 2019 г.

Коментари