Определиха любимия хит на Spice Girls

Класацията е направена по повод 25 години от премиерата на дебютния сингъл "Wannabe"

09 юли 2021
social
Снимка от facebook

"Who Do You Think You Are" e най-излъчваната песен на Spice Girls.

Компанията за лицензиране на музика Phonographic Performance Limited разкри кои са най-популярните хитове на групата по повод 25-ата годишнина на техния дебютен мегахит "Wannabe". Знаковото парче остана на второ място в класирането след "Who Do You Think You Are".

И двата сингъла са от първия албум на поп иконите "Spice", който се появи през 1996 г.

На трета позиция се нарежда "Stop" от колекцията от 1997 г. "Spiceworld". Четвърто и пето място са за "2 Become 1" и "Say You'll Be There", също от "Spice".

"Spice Up Your Life", "Goodbye", "Mama", "Viva Forever" и "Too Much" оформят топ 10.

YouTube обаче постави "Wannabe" начело в своята класация с впечатляващите 524 млн. гледания. Същото направи и Spotify, където сингълът е стриймван 600 милиона пъти.

Днес Spice Girls в състав Mel B, Emma Bunton, Melanie C, Geri Horner и Victoria Beckham ще пуснат първата си нова песен от 2007 г. насам, за да отпразнуват подобаващо годишнината на дебютното си парче.

Групата ще издаде специалната колекция "Wannabe25", която освен оригинала от юли 1996 г., включва още ремикс от Junior Vasquez, нечувано досега демо на "Wannabe" и баладата "Feed Your Love", в която пеят всички пет изпълнителки от състава. Песента е записана отдавна, но никога не е била издавана. Тя е дело на създателите на "Wannabe" Richard Stannard и Matt Rowe. 

Емблематичният хит "Wannabe" оглавява класациите в 37 държави през 1996 г., а дебютният албум на Spice Girls достига продажби от 31 милиона копия по целия свят, което го превръща в най-продавания албум от женска група за всички времена.

От творчеството на петте дами са продадени над 90 милиона записа в световен мащаб. Стартовият успех води до 3 албума, 11 сингъла и множество награди, включително отличието БРИТ за изключителен принос към британската музика.

През 2019 г. Geri (48 г.), Mel B (46 г.), Emma (45 г.) и Mel C (47 г.) се събраха за турнето "Spice World". 47-годишната Victoria, която е известен моден дизайнер, реши да не участва в изявите на групата, защото вече е приключила с тази част от живота си. Тя обаче изрази подкрепа за колегите си.

Новини