Отказаха пълен контрол над финансите на Britney Spears на баща й

Съдията постанови, че Jamie Spears и финансова компания трябва да работят заедно

12 Февруари 2021
social
Снимка от facebook

Адвокатите на Britney Spears и на баща й спориха в съд в Лос Анджелис за това как да поделят контрола върху състоянието й с финансовата компания, определена като партньор в попечителството над певицата. Съдията обяви, че бащата на певицата Jamie Spears и финансовата компания трябва да работят заедно и да подготвят инвестиционен план, който да е в полза на Britney Spears.

Миналата година певицата ясно заяви, че не желае занапред баща й да движи делата й, но през декември съдия удължи попечителството му до септември 2021 г. Jamie Spears бе назначен от съд за попечител на певицата през 2008 г., след като тя постъпи в болница за психиатрично лечение. 

Spears не присъства на съдебното заседание в четвъртък. Миналата седмица бе излъчен документален филм, който привлече пак внимание върху съдебния спор и широко отразяваният психически срив на бившата тийн-сензация. В социалните мрежи фенове и звезди от шоубизнеса изразиха подкрепата си към вече 39-годишната Spears с хаштаг #FreeBritney

Певицата успя да съживи музикалната си кариера, но през 2019 г. отново влезе за кратко в лечебно заведение заради психически проблеми.

Пред съдебната зала в Лос Анджелис в четвъртък малка, но гласовита група поддръжници настояваше за прекратяване на попечителството. Последователи на кампанията #FreeBritney са уверени, че тя е държана като затворник и изпраща криптирани сигнали в социалните медии с молба да бъде освободена.

Miley Cyrus се провикна "Обичаме Britney" в неделя при участието си в един от концертите за Супербоул. На пресконференция в Холивуд в четвъртък Pitbul каза, че се надява Britney Spears да получи възможност да контролира съдбата си.

Новини