Откриваме човека зад музиката с "Боб Марли: One Love"

12 юли 2023
Боб Марли
Снимка от Форум Филм България

Когато искаме да се отпуснем с музика, изборът е ясен – Боб Марли. Никой не може да ни накара да се почувстваме щастливи така, както той. През 2024 година Холивуд отдава почит на легендарния изпълнител с биографичния филм "Боб Марли: One Love", който ще ни пренесе в заредения с емоция живот и музикална кариера на легендата.

Първият трейлър на многообещаващата продукция повдига завесата към невероятното пътуване, което изминава Боб Марли от скромните ранни дни в Ямайка до покоряването на световната сцена и превръщането му в символ на мира. Видеото разкрива магнетичното превъплъщение на Кингсли Бен-Адир в образа на Марли и пленителното изпълнение на Лашана Линч като Рита Марли, които вдъхват живот на легендарната любовна история. 

Марли участва в развитието на регето като музикален жанр. Културата на Ямайка става по-популярна благодарение на неговата музика, която се превръща в начин на живот. Той проповядва мир, хармония и уважение между хората, подкрепя социалните реформи и не се страхува да използва своята музика като платформа за изразяване на мнението си по политически и религиозни въпроси.

Зиги Марли, син на Боб Марли, е един от продуцентите на "Боб Марли: One Love" и целта му е да съхрани и продължи наследството на баща си. Посланието за единство и любов е също толкова актуално днес, колкото и преди.

Режисьор е Рейналдо Маркъс Грийн, който изстреля Уил Смит директно към Оскарите с Крал Ричард, а сценарият е дело на Зак Байлин, Франк Е. Флауърс и Терънс Уинтър. Филмът обещава да бъде изпълнен с непреходната музика на изпълнителя и ще чуем убийствени песни като "No Woman, No Cry", "Exodus", "Redemption Song", "Could You Be Loved" и "Buffalo Soldier".

"Боб Марли: One Love" излиза в кината на 19 януари 2024 г. и ни обещава, че ще животът му ще бъде отпразнуван по правилния начин.

Новини