Паническа атака променила живота на Jennifer Lopez 

Латинодивата станала жертва на работохолизма си

12 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Jennifer Lopez взела решение да промени начина си на живот, след като преживяла паническа атака.

Днес звездата отделя голямо внимание на здравето си, но в миналото не е било така. В ново писмо на специалния си фенски сайт On the JLo 52-годишната латинодива разказва как е имало период в кариерата ѝ, когато е спала между 3 и 5 часа на нощ и е работила без почивка по цял ден и до късно през нощта, дори през уикендите. Тогава все още била на 20 години и не осъзнавала вредите, които нанася на здравето си. 

"Имаше период в живота ми, в който спях по 3 до 5 часа на нощ. Прекарвах дни и нощи в студиото, а през уикендите снимах клипове. Бях в края на 20-те си години и си мислех, че съм неуязвима. Докато един ден в караваната ми всичката тази работа и стресът, който носи със себе си, се комбинираха с липсата на достатъчно сън и невъзможността да се възстановя психически, и ме връхлетяха. В един момент се чувствах нормално и си мислех какво имам да свърша днес, а в следващия усетих как не мога да помръдна… Бях напълно парализирана. Бях превърнала работата си в толкова всепоглъщащ приоритет, че бях изоставила напълно грижата за самата себе си (дори такива простички неща като съня или десетина минути просто да се отпуснеш). В този момент бях напълно парализирана, не можех да виждам ясно и физическите симптоми се комбинираха със страха”, разказва Jennifer Lopez. 

“Сега знам, че това е била класическа паник атака, предизвикана от изтощение, но дотогава никога не бях чувала този термин. Охранителят ми на снимачната площадка дойде, взе ме и ме заведе на лекар. Докато стигнем вече бях възвърнала способността си да говоря, но бях много уплашена, мислех си, че полудявам. Лекарят ми обясни обаче, че не съм луда. Каза ми “Имаш нужда от сън... между 7 и 9 часа на нощ, не трябва да приемаш кофеин и е добре да тренираш, щом като ще вършиш толкова много работа”. Осъзнах колко сериозни могат да бъдат последствията от това да пренебрегвам здравето на тялото и ума си, това е моментът, в който започна пътуването ми към здравословния начин на живот”, добавя певицата и актриса.  

Днес Lopez споделя тайните на красотата си, добрата си физическа форма и младежки изглеждаща кожа чрез козметичната си колекция JLo Beauty: “Слънцезащита, Серум, Добавки, Здравословен живот и СЪН!”. 

Според звездата правилното количество сън и почивка действа като “малка машина на времето”: "Лягаш си и отиваш на място, където се съхраняваш и след това се връщат като нов, по-млад човек. Понякога се събуждам и си казвам “Уау! Махнала съм 10 години от лицето си!”. Ето това може да направи за теб добрият сън и това се натрупва с времето”. 

 

Новини