Paul McCartney издава книга с архивни снимки на Beatles

26 януари 2023
Paul McCartney
Снимка от Facebook

Paul McCartney ще издаде книга с 275 негови фотографии. 

“1964: Очите на бурята” показва кадри от края на 1963 г. и началото на 1964 г., когато започва да се разраства манията по Beatles във Великобритания и ливърпулската четворка придобива световна слава след първото си пътуване до САЩ. Снимките са направени в шест града: Ливърпул, Лондон, Париж, Ню Йорк, Вашингтон и Маями. Феновете ще видят непоказвани досега портрети на John Lennon, George Harrison и Ringo Starr. 

Идеята за книгата се зародила през 2020 г., когато в архивите му било открито “богато находище” на близо 1000 фотографии, направени от Paul McCartney с 35-милиметрова камера.

McCartney разказва: “Всеки, който открие някаква лична реликва или фамилно съкровище, веднага преоткрива спомени и емоции, които са погребани във времето. Точно това преживях и аз, когато видях тези снимки, направени в много напрегнати три месеца, прекарани в пътуване, а кулминацията беше през февруари 1964 г. Беше прекрасно да се върна назад. Това беше моят запис на нашата първа голяма обиколка, фотографски журнал на Beatles в шест града, започвайки от Ливърпул и Лондон, където само три години по-рано с John бяхме обикновени стопаджии, а после и голямото събитие за нас - първата ни визита като група в САЩ”. 

Книгата ще излезе на 13-и юни. А от 28-и юни до 1-и октомври снимките ще бъдат изложени в Националната портретна галерия в Лондон. 

Новини