Paul McCartney обясни за изкуствения интелект в песен на Beatles

23 юни 2023
Paul McCartney
Снимка от Twitter

Paul McCartney изясни процеса по създаването на “последната песен” на Beatles с помощта на изкуствен интелект. Легендарният музикант подчерта, че в композицията няма нищо “изкуствено или синтетично създадено”. 

Миналата седмица McCartney предизвика сензация с разкритието, че е изкуственият интелект му е позволил да направи една последна песен на ливърпулската четворка.

В интервю музикантът разказа, че новата технология му е позволила да извлече вокалите на John Lennon от стар демо трак, което му е позволило да завърши песента. 

Новината предизвика дискусия в социалните мрежи как точно е създадено новото парче и сега McCartney използва Twitter, за да обясни какво точно е имал предвид. 

“Страхотно е да виждам толкова развълнувани реакции за предстоящия проект на Beatles. Ние се вълнуваме дори повече, защото ще споделим нещо с вас по-късно тази година. Виждаме, че има и малко объркване и спекулации за парчето. И доста предположения. Не мога да кажа много на този етап, но искам да изясня, че нито не е създадено изкуствено или синтетично. Всичко е истинско и ние всички свирим в песента. “Изчистихме” някои съществуващи записи - процес, който продължава с години. Надяваме се да ви хареса толкова много, колкото и на нас. Скоро ще има още новини”. 

McCartney не уточнява коя точно е песента, която е почти завършена, но се предполага, че става дума за композиция, разработена от Lennon през 1978 г., озаглавена “Now And Then”.

Все още живите членове на групата планирали да издадат песента в серията “Anthology” през 1995 г., но се отказали от идеята. 
 

Новини